6 та 7 травня 2021 року на кафедрі теорії і методики технологічної підготовки, охорони праці та техніки безпеки проведено обговорення щодо удосконалення освітньо-професійних програм спеціальності 015 Професійна освіта (Цифрові технології) та спеціальності 015 Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості). Обговорення було ініційоване гарантами освітніх програм доц. Шлянчак С.О. та доц. Абрамовою О.В. На обговоренні були присутні викладачі кафедри, члени груп забезпечення ОП доц. Пуляк О.В., доц. Чистякова Л.О., ст. викладач Куценко Т.В., доц. Трифонова О.М., ст.викладач Щирбул О.М., ст.викладач Соменко Д.В., доц. Рябець С.І., завідуючий кафедрою проф. Садовий М.І.

001

Викладачі ознайомилися із рекомендаціями експертної групи та галузевої експертної ради Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти, що здійснювали акредитаційну експертизу освітньої програми «Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості)» зі спеціальності 015 Професійна освіта (за спеціалізаціями) за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти. Присутні висловлювали аргументи з приводу свого бачення модернізації освітніх програм на основі вищезазначених рекомендацій і після плідних обговорень робочими групами було складено проєкти оновлених освітніх програм. Також було проведено низку консультацій та обговорень зі стейкхолдерами в очному та дистанційному форматах. Планується проведення анкетування студентів з питань задоволеності освітнім процесом та внесенням пропозицій щодо модернізації ОП, яке традиційно проводиться в кінці навчального року.

002

Проєкти модернізованих освітніх програм оприлюднено на сайті фізико-математичного факультету для подальшого обговорення та врахування пропозицій і зауважень стейкхолдерів, здобувачів освіти та широкого загалу зацікавлених осіб.

Повідомлення підготувала О.В. Абрамова