В рамках консультаційного заняття Малої академії наук, що відбулося16 листопада 2019 року в приміщенні Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, слухачам запропонували ознайомитися із цікавими розробками студентів університету представлених у форматі виставки. До виставки долучилися фізико-математичний, природничо-географічний факультети та факультет педагогіки й психології. Найбільшою і найцікавішою для юних науковців виявилася експозиція фізико-математичного факультету, до підготовки якої залучилися майже усі кафедри факультету.

Фізмат представив різнопланові за характером виставкові матеріали, адже на факультеті навчаються студенти за різними напрямками – від творчих спеціальностей до спеціальностей у сфері ІТ-технологій, математики, фізики та статистики.

001

З цікавістю зупинялися учні біля стенда, представленого кафедрою фізики та методики її викладання. Тут зав. кабінетом лекційного демонстрування Наталія Донець показувала досліди з оптики та фізики напівпровідників. Сучасне лабораторне обладнання дозволяє швидко зібрати будь-яку схему та побачити її в дії.

002

Кафедра інформатики та інформаційних технологій поєднала у своїй експозиції минуле і сучасне інформаційних технологій: поряд з експонатами Музею історії техніки – соробаном, логарифмічними лінійками, калькуляторами, «старовинним» ноутбуком (1995 року випуску), віртуозним володінням якими вражав відвідувачів Павло Андронатій, – доцент кафедри Олександр Баранюк показував дипломні роботи своїх студентів: демонстрацію роботи соціальної мережі (розробка випускника 2018 р. Володимира Міхава), гру з кривими Безье (розробка випускника Олексія Малашкевича). Свій ігровий додаток представляв магістрант Валентин Єлькін.

003 004

Викладачі кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльноситі йдуть в ногу з часом і в навчальному процесі використовують техніку й технології, які є цікавими для школярів та без яких вже не можна уявити сучасний світ. Завідувач кафедри Микола Садовий та викладачі Денис ГриньОксана Абрамова, Олена Трифонова, Олександр Щирбул продемонстрували відвідувачам цифрові технології, робототехніку, 3Д друкування, квадракоптери, керовані дрони, які ще якийсь час назад були лише для обраних та використовувались як правило державою, сьогодні стали доступними для широкого кола людей.

005 006

Майбутні фахівці, що навчаються на фізико-математичному факультеті, можуть не тільки керувати роботами та дронами, але й розробляти їх самостійно. Це стало можливим завдяки активній і наполегливій роботі кафедри Теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності, викладачі якої готують інженер-педагогів професійної освіти з Комп’ютерних технологій.

007 008

Викладачем Тетяною Куценко та завідувачем лабораторії Надією Остапчук були представлені цікаві та креативні проекти із деревини, металу, швейні та інші вироби, виготовлені студентами спеціальності Трудове навчання та технології з використанням різноманітних технологій.

009 010 011

Інформацію підготували О.В. Абрамова, Д.В. Гринь, І.В. Лупан.