Проєкт «Субнаціональна гендерна рівність: баланс цінностей ЄС та українських реалій» за програмою ЄС Еразмус+ з напрямку Жан Моне отримав офіційний старт 16 червня 2022 року на засіданні Міждисциплінарного наукового центру прикладних досліджень.

001

Команду проєкту та учасників семінару привітав ректор університету професор Євген Соболь, який у своїй промові дав короткий та змістовний аналіз гендерної проблематики в наукових розробках, у політичних рішеннях, в питаннях бюджетування та стосунків на рівні соціуму. Ректор, побажавши команді проєкту успішного виконання його задач, а учасникам семінару творчих успіхів, відзначив важливу роль проєкту як для розвитку демократичних інститутів нашої держави, так і для зміцнення міжнародної співпраці з країнами ЄС. До привітань доєдналися проректор з наукової роботи університету доцент Лілія Клочек, яка наголосила на важливості наукової складової реалізації проєкту, та декан факультету математики, природничих наук та технологій доцент Тетяна Фурсикова, яка відзначила важливість збереження традицій на факультеті, адже це вже третій європейський проект, який у нас буде реалізовуватися.

Присутніх привітали також Вероніка Ткаченко (експерт з адміністративних питань Національного ERASMUS+ офісу в Україні), Юлія Стеценко (начальник відділу аналізу даних демографічної, стаціонарної статистики та статистики праці Головного управління статистики в Кіровоградській області), Фаїна Позднякова (керівник громадської організації «Університет третього віку «Натхнення»).

002

Потім з доповідями виступили виконавці проєкту. Координатор проєкту доцент Катерина Акбаш висвітлила мету та стратегію виконання проєкту «Субнаціональна гендерна рівність: баланс цінностей ЄС та українських реалій». Професор Наталя Пасічник зупинилася на особливостях роботи з цільовими групами для реалізації просвітницької діяльності з гендерної проблематики. Професор Ренат Ріжняк висвітлив план виконання проекту та визначив роль Міждисциплінарного наукового центру прикладних досліджень у реалізації наукової частини проєкту.

003

В обговоренні доповідей виступила доцент Людмила Яременко, яка відзначила важливість європейських проєктів для навчальної діяльності магістратури спеціальностей факультету. Вероніка Ткаченко відзначила актуальність проблематики проєкту, яка входить до найважливіших пріоритетів програм ERASMUS+.

У засіданні семінару взяли участь професори Анна Дефорж, Сергій Михида, Микола Садовий, Алла Растригіна, Ірина Сальник, Юлія Харченко та доценти Людмила Чистякова, Інна Ключник, Юрій Яременко, Вікторія Нічишина.

Детальніше про зміст доповідей виконавців проєкту можна дізнатися тут.