11 травня 2018 року відбувся очний тур Всеукраїнської олімпіади з математики та фізики для абітурієнтів в стінах Центральноукраїнського державного педагогічного університету на фізико-математичному факультеті. Учні, які набрали 75 балів та більше під час дистанційного туру, приймали участь у другому (очному) етапі олімпіади.

2

Відкривав очний тур олімпіади декан фізико-математичного факультету, доктор історичних наук, професор Ріжняк Ренат Ярославович. Він привітав всіх учасників та побажав натхнення, успіхів та обов’язково перемоги. Привітання з початком вступних процедур висловили завідувачі кафедрами професор В.А. Кушнір та професор С.П. Величко. З інформацією про вступну компанію виступала відповідальний секретар приймальної комісії доцент Н.В. Подопригора.

3Після відкриття абітурієнти приступили до виконання завдань. Так як кількість балів, отриманих учасником за підсумками участі в Олімпіадах буде врахована Приймальною комісією університету, як додатковий бал до сертифікату ЗНО з математики, тому кожен учень уважно виконував всі поставлені задачі.

45

Абітурієнтам було запропоновано до розв’язання 10 задач з математики. Цікаві та в міру складні завдання підготували члени предметно-методичної комісії: голова комісії, старший викладач кафедри математики Ботузова Ю.В., члени комісії – доцент Ізюмченко Л.В. та викладач Гаєвський М.В.. Організацією олімпіади з фізики займався професор Вовкотруб В.П.

678

Після виконання завдань для бажаючих була проведена кандидатом фізико-математичних наук, доцентом кафедри математики Ю.В. Яременком екскурсія по фізико математичному факультету. Мали змогу ознайомитись з особливостями навчання на фізико-математичному факультеті, пройтись аудиторіями та комп’ютерними та фізичними лабораторіями, майстернями. Завітали до Музею історії техніки, де старший викладач кафедри інформатики та інформаційних технологій В.В. Котяк розповів про історію розвитку обчислювальної техніки в однойменному відділі Музею. Цікаві фізичні досліди продемонстрував завідувач лабораторії кафедри фізики та методики її викладання Д.В. Соменко.

9101112

Олімпіада пройшла у робочій та спокійній атмосфері. Підводячи підсумки олімпіади, відзначимо гарну підготовленість багатьох школярів.

13