12 квітня в Кіровоградській льотній академії Національного авіаційного університету до Міжнародного Дня авіації і космонавтики  проводилася Всеукраїнська науково-практична конференція молодих вчених і курсантів, в рамках якої проводилися ІТ- і Еко-фестиваль. Участь у заході взяли викладачі й студенти фізико-математичного факультету.

2

ІТ- і Еко-фестиваль проводився на двох поверхах льотної академії, де зібрались фахівці із відповідних напрямків, щоб продемонструвати свої доробки та експонати.

3

Студенти спеціальності «Інформатика» та викладачі з кафедри інформатики представили на ІТ-фестивалі комп’ютерну виставку від Музею історії техніки фізико-математичного факультету КДПУ ім. В.Винниченка, а також представили віртуальну версію перших обчислювальних машин та раритетних комп’ютерів фірми «Apple». За участі викладачів кафедри інформатики – доцента О.Ф. Баранюка, старшого викладача В.В. Котяка та викладача П.І. Андронатія був представлений проект розробки віртуальної частини Музею історії техніки – 3D моделі експонатів.

4

У роботі Еко-фестивалю брала участь кафедра теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності – студенти спеціальності «Технологічна освіта» представили кілька проектів, які дуже зацікавили учасників заходу й відвідувачів. Зокрема, студентка 21 групи Тетяна Боса представила експозицією  ляльок із соломи, які виготовлені з натуральних елементів: лози, сухих трав тощо. Студентка 21 групи заочної форми навчання Ірина Кудревич представила проект «Печворк», в якому використовуються натуральні тканини.

5

Особливою окрасою свята стала колекція вишитих суконь «Барвистий світанок», виготовленої студентами 51 групи під керівництвом доцента О.В. Гурьянової. Доповненням суконь стали квіткові віночки, які створили студенти 41 групи під керівництвом доцента Л.О. Чистякової. Демонстрували сукні як професійні моделі студентки І та ІІ курсів.

6

ІТ-фестиваль відвідали й студенти-фізики з доцентом кафедри фізики та методики її викладанняО.М. Трифоновою. Вони активно долучилися до виставки робото-техніки, кіберспорт турніру, тематичних лекцій та мастер-класів.

7

Студенти охоче прийняли участь в кіберспорт турнірі, приуроченому до Міжнародного дня авіації та космонавтики. В результаті боротьби були визначені переможці, серед яких студентки 12 групи: Бачкіна Тетяна Василівна та Теперенко Ольга Андріївна. Вони зайняли ІІ та ІІІ місця.

8

Участь у таких заходах сприяє зміцненню звязків між навчальними закладами, а також дає можливість показати нові здобутки, обмінятися новим ідеями та враженнями.

Повідомлення підготували: доцент кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності Л.О.Чистякова та доцент кафедри фізики та методики її викладання О.М.Трифонова.

910111213