Чергове засідання вже традиційного семінару Міждисциплінарного наукового центру прикладних досліджень (Interdisciplinary Scientific Center Applied Research – ISCAR), що відбулося 20 вересня цього року було присвячено кільком важливим питанням.

У засіданні семінару взяли участь: проректорка з наукової роботи нашого університету доцент Лілія Клочек, доктори наук професори та доценти Анна Дефорж, Сергій Михида, Микола Садовий, Ірина Сальник, Юлія Харченко, Наталя Пасічник, Тетяна Фурсикова, Юлія Ботузова, Олена Трифонова та кандидати наук доценти Катерина Акбаш, Ольга Рєзіна, Андрій Ткачук.

На початку засідання присутніх привітала проректорка Лілія Клочек, коротко презентувавши «Заходи щодо оптимізації наукової діяльності та покращення рейтингових показників ЦДПУ ім. В. Винниченка».

З доповідями про перші підсумки реалізації проєкту «Субнаціональна гендерна рівність: баланс цінностей ЄС та українських реалій» за програмою ЄС Еразмус+ з напрямку Жан Моне виступали професор Ренат Ріжняк та професорка Наталя Пасічник. Ренат Ріжняк підбив наукові підсумки проведення першої Літньої школи за проєктом, назвавши особливості підготовки та узгодження змісту навчальної діяльності за основними розділами теоретичного та практичного матеріалу школи: характеристика українських проєктів з гендерної тематики, особливості становлення теорії та практики гендерних досліджень, гендерна нерівність в засобах масової інформації, особливості роботи зі статистичними даними в галузі освіти та інші. Повністю матеріали доповідача можна передивитися в Презентації1.

001

Наталя Пасічник запропонувала присутнім результати її гендерного дослідження спільно з доценткою Іриною Лупан та студентками-математиками Катериною Буц та Аліною Поповкіною структурних елементів прихованого навчального плану, що проводилося у школах Кропивницького протягом листопада 2021 р. – лютого 2022 р. Тези доповіді доповідачки можна переглянути в Презентації 2.

002

На завершення роботи семінару професор Ренат Ріжняк зробив коротку доповідь «Про організацію в університеті роботи з підготовки та виконання національних та міжнародних проєктів», анонсувавши зміст свого доручення від ректора університету професора Євгена Соболя як помічника ректора з вказаних питань (Презентація 3)

003

В обговореннях виступів взяли участь професорка Анна Дефорж та професор Сергій Михида.