04 лютого 2021 року з повідомленням на тему "Особливості застосування фундаментальних і прикладних знань у просторі інновацій. Формування віртуума" виступила завідувачка кафедри філософії, політології та міжнародних відносин професорка Юлія Володимирівна Харченко. Засідання семінару відбувалося у межах діяльності нещодавно відкритого Міждисциплінарного наукового центру прикладних досліджень.

001

Засідання відвідали ректор університету професор О.А. Семенюк, проректор з наукової діяльності університету професор С.П. Михида, професори О.В. АвраменкоЯ.В. ГалетаВ.А. КушнірН.О. ПасічникМ.І. Садовий, І.В. СальникЄ.Ю. Соболь, доценти О.В. Рєзіна та А.І. Ткачук.

002

На початку проведення засідання керівник центру професор Р.Я. Ріжняк повідомив присутніх про відкриття сторінки на сайті фізико-математичного факультету, де буде розкриватися діяльність наукового центру.

003

Основні тези доповіді професорки Ю.В. Харченко розміщені у розділі "Анонси". Було цікаво послухати думки присутніх – науковців, що представляють різні галузі знань – щодо предмету дослідження доповідачки. Роз’яснення та аналіз правознавчих аспектів дослідження надав професор Є.Ю. Соболь, психолого-педагогічні аспекти наукової доповіді розкрилися після зауважень професора Я.В. Галети, контекст історії науки і техніки щодо фундаментальних та прикладних досліджень прозвучав у виступах професорів Н.О. Пасічник та М.І. Садового, проблему єдності та взаємодоповнюваності фундаментального та прикладного в літературознавчих дослідженнях розкрив професор С.П. Михида, синергетичний аспект предмету наукової доповіді прокоментований професоркою І.В. Сальник. Обговорення доповіді пройшло плідно, у теплій та доброзичливій обстановці. Професорка Ю.В. Харченко після обговорення доповіді повідомила, що розширена версія доповіді та її презентація незабаром з’явиться на сторінці центру.

004

На завершення семінару професором Р.Я. Ріжняком була анонсована ідея доповіді наступного семінару (енергія як саморозвиток робочого тіла), доповідачем якого буде професор М.І. Садовий.

005