Викладачі кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності та студенти спеціальності Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості) провели он-лайн зустріч з керівництвом Кропивницького професійного ліцею сфери послуг та торгівлі.

13.11.2020 о 14.00 викладачі кафедри і стейкхолдери обговорили сучасний стан організації освітнього процесу в закладах професійної (професійно-технічної) освіти та умови ефективної підготовки компетентних фахівців, педагогів професійного навчанняу закладі вищої освіти.

12

Організаторами он-лайн заходу виступили директорка Кропивницького професійного ліцею сфери послуг та торгівлі Снєжко Людмила Олексіївна, заступниця директора з навчально-виховної роботи Алєксеєвець Вікторія Саввична, завідувач кафедрою теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності ЦДПУ ім. В. Винниченка, д.пед.н., професор Садовий Микола Іллічгарант освітньої програми Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості), к.пед.н., доцентка Абрамова Оксана Віталіївна та к.пед.н., доцентка Пуляк Ольга Василівна.

На цій зустрічі були присутніми понад 20 осіб, серед яких вищезазначені організатори заходу, викладачі кафедри ТМТПОПБЖ (к.пед.н., доцентка Л.О. Чистяковак.пед.н., доцентка Н.В. Манойленкок.пед.н., доцентка Н.В. Мироненкост. викладачка Т.В. Куценко),студентки груп ПО17Б, ПО18Б, ПО19Б, ПО19БС, ПО20БС (Багатиренко Д., Горяєва А., Катана С., Калініна А., Малюга О., Момот Р., Мицюк К., Парфенова О., Погоня Л., Скляренко Н., Сидоренко К., Швайка В., Федорченко Н. та ін.).

3

На початку онлайн зустрічі В.А. Алєксеєвець продемонструвала відео-ролик та презентацію продіяльність та систему роботи Кропивницького професійного ліцею сфери послуг та торгівлі, розкрила питання організації освітнього процесу у закладі освіти, розповіла про спеціальності за якими навчаються учні ліцею та основні моменти підготовки кваліфікованих робітників на ринку праці, здобутки учнів, особливості запровадження дуального навчання, принципи та підходи у роботі з учнями, позаурочні заходи та інше.

«Необхідними умовамиформування компетентних педагогів професійного навчанняє, в першу чергу, є підготовка фахівця як «педагога», який володіє досконало педагогічною майстерністю, опановує методикивикладання і навчальні предмети, які буде викладати»,– висловила думку пані Вікторія.

45

Під час подальшої дискусії студенти та викладачі мали змогу почути ґрунтовні відповіді на питання, обговорити проходження виробничої педагогічної практики нашими студентами в ліцеї. Найбільш цікавим для студентів було як проходять заняття в ліцеї, як оснащені виробничі майстерні, як відбувається організація навчання та дозвілля учнів в умовах карантинних заходів спричинених пандемією тощо.

67

Організаторами заходу було обговорено спільні заходи й проєкти, що вже реалізовуються та окреслено перспективи подальшої співпраці між Кропивницьким професійним ліцеєм сфери послуг та торгівлі та кафедрою теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності ЦДПУ ім. В. Винниченка.

Дякуємо організаторам та усім учасникам заходу за його змістовне наповнення, дискусії, позитивну атмосферу й сподіваємося на плідну співпрацю між нашими закладами освіти!

Новину підготували О.В. Абрамова та О.В. Пуляк