26 січня 2020 року на базі Державного вищого навчального закладу «Кропивницький будівельний коледж» відбувся ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики.

Згідно з поданими заявками в олімпіаді повинні були брати участь 127 учнів, але прибули 116 учасників, частина учнів не змогли взяти участь в олімпіаді через хворобу.

Під час підготовки та проведення олімпіади Управлінням освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської облдержадміністрації, працівниками Комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського» та адміністрацією Державного вищого навчального закладу «Кропивницький будівельний коледж» була проведена значна організаційно-методична робота.

001002

Перед початком олімпіади учнів, їх вчителів та всіх присутніх привітали директор коледжу Чернишова І.А., заступник директора з навчально-організаційної діяльності КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського», голова організаційного комітету олімпіади Нудний В.М. та методист науково-методичної лабораторії природничо-математичних дисциплін Ткаченко Л.А. Вони побажали учням творчої плідної роботи та успіхів.

003004

У роботі журі олімпіади брали активну участь викладачі фізико-математичного факультету ЦДПУ імені В. Винниченка: декан фізико-математичного факультету професор Ріжняк Р.Я., доктори фізико-математичних наук, професори Авраменко О.В. та Волков Ю.І., доценти Ботузова Ю.В.Гаєвський М.В.Ізюмченко Л.В.Ключник І.Г., Макарчук О.П.Яременко Л.І.

Учні на належному рівні справилися із завданнями, які передбачали знання не тільки шкільного курсу математики, а й деяких тем, що виходять за рамки програми з математики для загальноосвітніх шкіл: діофантові рівняння, теорія ігор, теорія чисел, теорія графів, комбінаторний аналіз тощо. Ці теми переважно вивчаються на факультативах та розглядаються на математичних гуртках в позаурочний час. Велику трудність викликали в більшості школярів геометричні завдання. Загалом найкраще виконали олімпіадні завдання учні 11-их класів, очевидно, що готуючись до зовнішнього незалежного оцінювання, вони більш відповідально й ґрунтовно підготувалися і до обласної олімпіади з математики.

005006

Дипломи І ступеня отримали:

·     Заворітня Вікторія Олександрівна – учениця 8 класу Криничненської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів Устинівської районної державної адміністрації  Кіровоградської області;

·     Яготін Назар Валентинович – учень 9 класу Навчально-виховного комплексу «Ліцей інформаційних технологій – спеціалізована школа ІІ ступеня» Олександрійської міської ради Кіровоградської області»;

·     Здоровенко Кирило Сергійович – учень 10 класу Комунального закладу «Навчально-виховне об'єднання «Загальноосвітній навчальний заклад І-ІІІ ступенів № 16 – дитячий юнацький центр «Лідер» Кіровоградської міської ради Кіровоградської області»;

·     Москаленко Владислав Юрійович – учень 11 класу Навчально-виховного комплексу «Ліцей інформаційних технологій – спеціалізована школа ІІ ступеня» Олександрійської міської ради Кіровоградської області».

Вітаємо переможців та всіх, хто допомагав їм у підготовці до ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з математики. Чекаємо Заворітню Вікторію, Яготіна Назара, Здоровенка Кирила, Москаленка Владислава на фізико-математичному факультеті для підготовки до ІV (всеукраїнського) туру олімпіади з математики.

007008

Запрошуємо Москаленка Владислава до участі у Всеукраїнській олімпіаді ЦДПУ імені В. Винниченка для професійної орієнтації вступників з математики, яка дає можливість при розрахунку конкурсного бала під час вступу до нашого університету в 2020 році отримати до 20 додаткових балів до балів з математики у сертифікаті зовнішнього незалежного оцінювання.

Новину підготувала  доцент кафедри ПМСЕ Яременко Л.І.