20 вересня 2018 року відбулося чергове засідання науково-методичного семінару «Сучасні проблеми дидактики фізики», який традиційно проводиться кафедрою фізики та методики її викладання ЦДПУ ім. В. Винниченка. Семінар був присвячений висвітленню та обговоренню результатів дисертаційного дослідження у галузі дидактики фізики. Учасниками засідання були викладачі і співробітники ЦДПУ ім. В. Винниченка, Льотної академії Національного авіаційного університету, Донецького національного медичного університету.

23

Голова засідання, завідувач кафедри, доктор педагогічних наук, професор С.П. Величко ознайомив присутніх з тематикою і надав слово доповідачу.

4

Розглядалось дисертаційне дослідження на здобуття ступеня доктора педагогічних наук «Теоретичні і методичні засади навчання фізики студентів технічних закладів вищої освіти на основі STEM - освіти». Здобувачка – доцент Льотної академії Національного авіаційного університету, докторант ЦДПУ ім. В. Винниченка О.С. Кузьменко, науковий консультант – доктор педагогічних наук, професор М.І. Садовий.

В своїй доповіді Ольга Степанівна чітко описала актуальність, предмет, об’єкт, мету та завдання дослідження, розкрила основні етапи його виконання, проаналізувала результати та їх апробацію.

56

Після завершення доповіді здобувачка відповідала на питання учасників семінару: професорів С.П. Величка, О.М. ЦаренкаР.Я. Ріжняка, доцентів І.В. СальникО.О. Чінчоя, О.В. Волчанського (всі із ЦДПУ ім. В. Винниченка), доцента О.М. Бурмістрова (Донецький національний медичний університет) та інших.  Відповідаючи на питання доповідачка виявила ґрунтовне знання заявленої тематики, водночас відзначивши важливість поставлених питань та висловлених зауважень для покращення остаточного тексту дисертації.

7891011

З ґрунтовними зауваженнями та коментарями до представленої роботи виступили рецензенти:  доктор педагогічних наук, професор В.П. Вовкотруб та доктор педагогічних наук, професор В.А. Кушнір. Вони висловили думку, що незважаючи на зроблені зауваження, проголошені матеріали після доопрацювання й усунення виявлених недоліків можуть бути рекомендовані до подачі до спеціалізованої вченої ради як дисертаційне дослідження на здобуття ступеня доктора педагогічних наук.

1213

У своєму виступі науковий консультант доктор педагогічних наук, професор М.І. Садовий високо оцінив представлені матеріали, наполегливу роботу здобувачки і подякував учасникам дискусії за висловленні зауваження, які допоможуть покращити текс дисертації.

Доцент Льотної академії Національного авіаційного університету В.В. Фоменко позитивно оцінив викладацьку діяльність О.С. Кузьменко та впровадження у начальний процес результатів її дослідження.

1415

У результаті обговорення доповіді голова засідання професор С.П. Величко запропонував учасникам прийняли рішення схвалити представлені матеріали та рекомендувати їх до подачі після доопрацювання й усунення виявлених недоліків до спеціалізованої вченої ради як дисертаційне дослідження на здобуття ступеня доктора  педагогічних наук. Пропозиція була прийнята одноголосно.

16

Вітаємо здобувачку та її наукового консультанта із цим важливим кроком та бажаємо подальших успіхів у завершенні і успішному захисті дисертації.