Студенти спеціальностей Середня освіта (Трудове навчання та технології), Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості) й викладачі кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності долучилися до акції «Правильна джинса», про що було анонсовано на сайті фізико-математичного факультету минулого тижня.

001002

18 березня 2021 року о 12.00 на площі перед міськрадою відбулася дана акція, організаторами якої виступили Кропивницький Гончаренко центр (директорка Вікторія Талашкевич) та Кропивницький професійний ліцей сфери послуг та торгівлі (директорка Снєжко Людмила Олексіївна, заступниця директорки з навчально-виховної роботи Алєксеєвець Вікторія Саввична). Вікторія Талашкевич зауважила: «Мета акції – зробити благодійну справу та привернути увагу до чудової професії кравчині(ця) і дезайнерки(а), котру формують у ліцеї та педагогічному університеті».

17 березня 2021 року відбулося засідання творчої групи акції на якому обговорювалися ідеї заходу, вирішувалися організаційні питання. На зустрічі були присутніми й представники кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності завідуючий кафедрою, професор М.І. Садовий та ст.викладач Т.В. Куценко.

003004

Під час акції «Правильна джинса» проводився ярмарок, на якому продавали унікальні вироби перероблені з джинсових речей, виготовлені власноруч учнями Кропивницького професійного ліцею сфери послуг та торгівлі, студентами і викладачами фізико-математичного факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. Також до заходу долучилися представники й інших організацій.

005006

За дві години ярмаркування організаторам і учасникам спільно вдалося зібрати 12 104 гривні, які передали на потреби притулку для стареньких «Затишна оселя».

007008

 Студенти та викладачі фізико-математичного факультету виготовили 53 різних вироби, більшу частину з яких продали під час ярмарку. Вироби які не встигли реалізувати за час акції передали організаторам для подальшого продажу. Тому усі хто не встиг долучитися до акції мають можливість продовжити добру справу. То ж благодійна акція продовжується! 

009

Ідеї переробки вживаного одягу студенти та викладачі кафедри вивчають вже давно та упроваджують у практику, зокрема під час роботи наукових гуртків та проблемних груп «Екологічні вироби у побуті й одязі», «Технологія виробів легкої промисловості» (керівник – старша викладачка Куценко Т.В.), «Технологія еко-переробки текстильних матеріалів» (керівник – к.пед.н, доцентка Чистякова Л.О.), «Наукові засади сучасних освітніх технологій» (керівник – к.пед.н, доцентка Абрамова О.В.).

«Переробка одягу із вживаних речей сприяє формуванню у здобувачів освіти відповідального споживання, що спрямоване на вироблення ставлень та розвиток у них цінностей сталого розвитку, яке охоплює екологічну, економічну та соціальну проблематику» – зазначає Т.В. Куценко.

Хочеться відзначити та подякувати нашим найактивнішим учасницям акції: викладачці Куценко Тетяні Володимирівні, завідувачкам лабораторій Хріненко Тетяні Вікторівні та Марченко Віті Вікторівні, студенткам Берегуленко Єлізаветі, Доброван Катерині, Кіреєвій Ксенії, Козловій Світлані, Левінковій Марині, Калініній Алісі, Парфьоновій Олександрі, Скляренко Надії.

010011012013

Дякуємо організаторам та учасникам акції, усім хто долучився своєю працею, придбав виготовлені вироби!

Бути добру!

Фото надані Т. Куценко, Н. Мироненко, В. Талашкевич.

Новину підготувала О. Абрамова