02 березня 2021 року о 14.10 у форматі прямої онлайн-трансляції відбувся звіт з науки Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка за 2020 рік. У такому форматі дійство проходило вперше. Але все вдалося на славу – «допоміг гіркий досвід» майже річного онлайнового навчання студентів через пандемію коронавірусу. Саме тому і привітання учасників звіту від в.о. ректора професора О.А. Семенюка, і виступ проректора з наукової роботи професора С.П. Михиди було організовано «на відмінно» і сприймалося майже звично.

01

Але найголовнішим для нас у цьому дійстві (крім, зрозуміло, власне самих підсумків наукової роботи університету і нашого факультету зокрема) були нагороди від Міністерства освіти й науки України, які з моменту святкування факультетом 90-річчя від дня його заснування, нарешті, знайшли своїх володарів.

02

Отже, все по-порядку. Нагрудним знаком «За наукові досягнення» нагороджений професор кафедри теорії і методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності, кандидат технічних наук Царенко Олег Миколайович.

Додаток 2

Грамотою МОН України нагороджені:

03

04

Подякою МОН України нагороджені:

05

06

07

Додаток 1

Відразу після нагородження фізматівців керівниками університету були вручені Дипломи кращим науковцям нашого вишу. Кращим науковцем у галузі фізико-математичних наук у 2020 році визнаний декан факультету професор Р.Я. Ріжняк.

08

А далі Сергій Павлович приділив більше години часу для розкриття підсумків наукової роботи нашого університету. Досягнення, справді, вагомі. І це радує. Фізматівські кафедри також долучилися до активної наукової роботи. Хоча, слід відзначити – конкуренція між кафедрами загострюється. Як наслідок, ми трохи поступилися у конкурентній боротьбі за призові місця. Отже, є привід зробити висновки і ще завзятіше штурмувати наукові вершини. Результати змагання кафедр за абсолютними показниками виглядають так (наші місця – 2, 10, 12, 17, 18):

0910

А результати змагання з розрахунку на 1-го штатного викладача – так (ми на 3, 6, 10, 21 та 22-му місцях):

1112

Рік 2020 завершений. Підсумки розвитку науки в університеті підбиті. Вітаємо нагороджених! Всім бажаємо підкорення нових наукових вершин!

13