Викладачі та магістранти фізико-математичного факультету з 11 по 13 вересня 2019 року взяли участь у V Міжнародній науково-практичній конференції «Інноваційні культурно-мистецькі аспекти в сучасній картині світу», яку проводила кафедра дизайну Херсонського національного технічного університету в селищі Залізний Порт Херсонської області. До програми конференції було включено 207 доповідей представників 42 навчальних закладів, наукових лабораторій, підприємств та творчих об’єднань фахівців дизайну з 32 країн світу. Загальна кількість учасників конференції 254, з них особисто відвідали захід на чорноморськомй узбережжі 62 науковця.

002 003

Делегація фізмату була представлена у такому складі: доктор педагогічних наук, кандидат технічних наук, професор Єжова О.В.; кандидат педагогічних наук, доцент Пуляк О.В., кандидат педагогічних наук, доцент Манойленко Н.В.; кандидат педагогічних наук, старший викладач Мироненко Н.В. Науковці фізмату виступили на пленарному та секційному засіданнях з трьома доповідями: «Дизайн-проектування жіночих суконь з оздобленнями», «Фактори розвитку творчої активності в технологічній освіті», «Украінський стиль в сучасному дизайні інтер’єру як фактор екологізації суспільства». У підготовці доповідей, окрім делегатів конференції, брали участь викладачі кафедри теорії і методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльностідоцент Абрамова О.В.старший викладач Богомаз-Назарова С.М., а також студентки магістратури: Баранько О.О., Батрак І.М., Крамаренко Н.М., Мартинюк М.А. У своєму виступі науковці фізмату поділились з колегами досвідом навчання основ дизайну в підготовці фахівців за спеціальностями кафедри ТМТПОПБЖ: 014 Середня освіта (Трудове навчання та технології), 015 Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості)015 Професійна освіта (Комп’ютерні технології). При підготовці матеріалів наукової доповіді застосована комп’ютеризована вишивальна машина Brother Innivis, яка використовується на фізматі в навчальному процесі підготовки вчителів трудового навчання та технологій, а також педагогів професійної освіти з технології виробів легкої промисловості.

004 005

Конференція була насичена як цікавими науковими та мистецькими подіями, так і важливими зустрічами з провідними вченими та фахівцями дизайну. Незабутня творча й наукова зустріч митців проходила під шум прибою, що надихало на нові творчі й наукові здобутки. Щиро вдячні колективу кафедри дизайну Херсонського національного технічного університету та її завідувачу доктору технічних наук, професору Чепелюк Олені Валеріївні за створення незабутньої натхненної атмосфери, яка сприяла творчому та науковому обміну думками та ідеями. Отримані на старті першого семестру знання та позитивні враження стануть у нагоді нашим викладачам та магістрантам упродовж усього навчального року.

006 007

008 009

010 011

Матеріал підготувала доктор педагогічних наук, професор Єжова О.В.