Захист кваліфікаційних робіт бакалаврів спеціальності Статистика – важливий етап підтвердження рівня підготовки випускників – відбувся на фізико-математичному факультеті 18 червня.

Спектр тематик кваліфікаційних робіт, які представлялись на захисті, є дійсно різнобічним. Випускниками представлені роботи як теоретичного спрямування, так і роботи з високим ступенем наявності прикладної складової. У роботах висвітлені сучасні проблеми статистики - проблема наближення сингулярних функцій розподілу, уточнення оцінок в статистичних критеріях з використанням нерівності Височанського-Петуніна, питання шкалювання та стандартизації системи тестування, статистичний аналіз демографічних процесів в Україні тощо.

001

Особливо відмітимо роботу Таранюк Анастасії, яка розглядала першу і найактуальнішу в історичному та практичному розумінні криптовалюту Bitcoin. Зазначимо, що, незважаючи на бажання багатьох валютних експертів та  організацій різного масштабу «похоронити» Bitcoin, останній повертається до історичного максимуму після не більш історичного падіння, причому динаміка росту останньої була підтвердження в дослідженнях нашої випускниці.

На захисті були присутні викладачі кафедри прикладної математики, статистики та економікидоцент Довгенко Я.О. (голова екзаменаційної комісії), професор Авраменко О.В. (завідувач кафедри), професор Філєр З.Ю., доцент Акбаш К.Сдоцент Макарчук О.П.доцент Халецька З.П., доцент Яременко Л.І.

002

Бажаємо випускникам успішного завершення атестації на кваліфікаційному екзамені та отримання довгоочікуваних дипломів бакалаврів!

Повідомлення підготував доцент Макарчук О.П.