11 травня 2019 року відбувся очний тур Всеукраїнської олімпіади з математики та фізики для абітурієнтів в стінах Центральноукраїнського державного педагогічного університету на фізико-математичному факультеті. Учні, які набрали 75 балів та більше під час дистанційного туру, приймали участь у другому (очному) етапі олімпіади.

001002003004005

Відкривала очний тур олімпіади Вівсяна Інна Анатоліївна, яка ознайомила присутніх з особливостями вступної кампанії.

Наступним слово взяв декан фізико-математичного факультету, доктор історичних наук, професор Ріжняк Ренат Ярославович. Він коротко ознайомив абітурієнтів із спеціальностями факультету та цікавими заходами, які постійно відбуваються у його стінах.

Далі виступив кандидат геолого-мінералогічних наук, доцент кафедри географії та геоекології Вовк Валентин Михайлович, який ознайомив з особливостями навчання на природничо-географічному факультеті, зокрема про польові навчальні практики.

Останьою слово взяла голова предметно-методичної комісії з математики, кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри математики Ботузова Юлія Володимирівна привітала всіх учасників та побажала натхнення, успіхів та обов’язково перемоги.

Після відкриття абітурієнти приступили до виконання завдань. Так як кількість балів, отриманих учасником за підсумками участі в Олімпіадах буде врахована Приймальною комісією університету, як додатковий бал до сертифікату ЗНО з математики, тому кожен учень уважно виконував всі поставлені задачі.

Абітурієнтам було запропоновано до розв’язання 10 задач з математики. Цікаві та в міру складні завдання підготували члени предметно-методичної комісії: голова комісії, старший викладач кафедри математики Ботузова Ю.В., члени комісії – доцент Ключник І.Г. та старший викладач Гаєвський М.В. Організацією олімпіади з фізики займався професор Вовкотруб В.П.

006007008008-009010011012

Після виконання завдань для бажаючих була проведена кандидатом фізико-математичних наук, доцентом кафедри математики Яременком Ю.В. екскурсія по фізико математичному факультету. Мали змогу ознайомитись з особливостями навчання на фізико-математичному факультеті, пройтись аудиторіями та комп’ютерними та фізичними лабораторіями, майстернями. Завітали до Музею історії техніки, де викладач кафедри інформатики та інформаційних технологій П.І. Андронатій розповів про історію розвитку обчислювальної техніки в однойменному відділі Музею.

013014015016017018019

Доцент кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності С.І. Рябець розповів про особливості навчання на спеціальностях 014 Середня освіта (Трудове навчання та технології), 015 Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості) та 015 Професійна освіта (Комп’ютерні технології) та показав аудиторії та обладнання, якими вони забезпечені.

Цікаве завдання підготував завідувач лабораторії кафедри фізики та методики її викладання Д.В. Соменко. А саме він запропонував абітурієнтам спробувати розмінувати бомбу, з чим вони успішно справились. Також Д.В. Соменко продемонстрував багато приладів, якими оснащені фізичні лабораторії.

Також відвідати лабораторію спеціального фізичного практикуму, де відвідувачів зустрів та ознайомив з її елементами старший лаборант кафедри фізики та методики її викладання П.В. Сірик.

020021022023024024025026

Олімпіада пройшла у робочій та спокійній атмосфері. Підводячи підсумки олімпіади, відзначимо гарну підготовленість багатьох школярів.