27 березня 2018 року студенти 4-го курсу фізико-математичного факультету спеціальності 014 Середня освіта (Математика) з керівником практики доцентом Н.М. Войналович, куратором групи старшим викладачем Ю.В. Ботузовою та методистами: з інформатики доцент І.В. Лупан, з педагогіки доцент І.П. Краснощок, підбили підсумки першої виробничої практики.

Тривала педагогічна практика 6 тижнів: з 4 лютого по 16 березня 2019 року та відбувалася у школах міста Кропивницького та області. Зміст практики включав завдання з чотирьох основних модулів: математики, інформатики, педагогіки та психології. Метою педагогічної практики було ознайомлення студентів з педагогічною шкільною дійсністю, сприяння їхньому фаховому зростанню, формування їх педагогічної майстерності.

001

Виконуючи обов’язки учителя математики та класного керівника учнівського колективу практиканти уже з перших самостійних кроків на учительській стезі змогли оцінити школу як педагогічний заклад, у якому в майбутньому працюватимуть, спостерігали за діяльністю учителів, за їхніми взаємостосунками з учнями; залучалися до системи навчальної, позакласної та позашкільної роботи з дітьми; розширювали їхнє уявлення про взаємодію школи з навколишнім соціальним середовищем тощо.

002

На конференцію всі виступаючі розповіли про навчальні заклади, де проходили педагогічну практику, розповіли про науково-методичні проблеми в них, а також підготували захоплюючі доповіді про перший досвід на посаді учителя математики, інформатики та класного керівника учнівського колективу:

  1. Олійник Вікторія:
  • – Про позакласний захід «Будь чемним та вічнивим».
  1. Драганець Олександр:
  • – Про виховний захід з елементами тренінгу на тему «Протидія боулінгу в дитячому середовищі».
  1. Висоцька Вікторія:
  • – Про розважально-виховний конкурс MINI MISS.
  1. Красота Олена:
  • – Про особливості використання ІКТ на уроках математики.
  1. Котельнікова Світлана:
  • – Про особливості національно-патріотичного виховання в 16 школі.
  1. Самойлова Маргарита:
  • – Про математичні додатки на уроках математики.
  1. Саєнко Ксенія:
  • – Про один з найбільш цікавих для учнів урок математики.
  1. Соколенко Карина:
  • – Про враження під час педагогічної практики та труднощі, з якими зіткнулась.
  1. Петріченко Руслана:
  • – Про особливості роботи з проблемними учнями

Конференція була яскравою, адже у студентів було безліч тем для обговорення їхньої практики. Головним висновком студентів після закінчення практики стало тверде переконання у тому, що школа – це їх професійний шлях!

003

Підбиваючи підсумки педагогічної практики керівник Н.М. Войналович та І.П. Краснощок привітали студентів з успішним закінченням практики, адже тепер вони є колегами викладачів та подякували за небайдужість до проблем шкільного сьогодення.

Студенти фізико-математичного факультету в черговий раз підтвердили свою гідну фахову підготовку!