Кафедра математики та молоді науковці фізико-математичного факультету офіційно зареєстрували свої наукові збірники.

У збірнику кафедри математики «Наукові записки. Серія: Математичні науки» («Scientific notes. Series: Mathematical Sciences») публікуватимуться наукові роботи з різних напрямків фундаментальної та прикладної математики, методики їх викладання та історії математики. Головним редактором збірника є професор кафедри математики Юрій Іванович Волков, а відповідальним секретарем – доцент кафедри математики Юрій Вікторович Яременко. Збірник уже розміщено у журнальній системі факультету.

2

Збірник «Наукові записки молодих учених» («Scientific notes of young scientists») створений з метою опублікування досліджень студентів та молодих вчених для оприлюднення отриманих результатів в галузях математики, фізики, статистики, інформатики, технологій, їх історії та методики викладання. Головою редколегії збірника є декан факультету, професор кафедри математики Ренат Ярославович Ріжняк (науковий керівник напрямку «Історія науки і техніки»), заступником голови редколегії – доцент кафедри фізики та методики її викладання Ірина Володимирівна Сальник (науковий керівник напрямку «Фізика. Методика навчання фізики та астрономії у середній та вищій школі»). Науковим керівником напрямку «Математика. Статистика. Освітні вимірювання» є старший викладач кафедри прикладної математики, статистики та економіки Володимир Володимирович Нарадовий, напрямку «Методика навчання математики у середній та вищій школі» – доцент кафедри математики Вікторія Вікторівна Нічишина, напрямку «Методика навчання інформатики у середній та вищій школі» – доцент кафедри інформатики та інформаційних технологій Ірина Володимирівна Лупан, напрямку «Технологічна та професійна освіта» – доцент кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності Олександр Миколайович Царенко, напрямку «Комп’ютерні науки та інформаційні технології» – доцент кафедри інформатики та інформаційних технологій Олена Віталіївна Присяжнюк.

3

У збірнику «Наукові записки молодих учених» («Scientific notes of young scientists») будуть друкуватися матеріали Всеукраїнської науково-практичної конференції «Фізико-математичні та комп’ютерні науки, технології, навчання: науково-практичні рішення та підходи молодих науковців», яка щорічно відбувається на базі фізико-математичного факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.