×

Повідомлення

Lack of access rights - File '/images/ERASMUS-JMO-2021-MODULE/Події_анонси/Подія_7/001.jpg'
Lack of access rights - File '/images/ERASMUS-JMO-2021-MODULE/Події_анонси/Подія_7/002.jpg'
Lack of access rights - File '/images/ERASMUS-JMO-2021-MODULE/Події_анонси/Подія_7/003.jpg'
Lack of access rights - File '/images/ERASMUS-JMO-2021-MODULE/Події_анонси/Подія_7/004.jpg'

Учасники проєкту «Субнаціональна гендерна рівність: баланс цінностей ЄС та українських реалій» за програмою ЄС Еразмус+ з напрямку Жан Моне 21 лютого 2023 року на семінарі Міждисциплінарного наукового центру прикладних досліджень прозвітували про хід виконання проєкту протягом 9-місячного періоду.

001

Підготовку такого звіту було доручено зробити виконавцю проєкту Ренату Ріжняку. Виступаючий перелічив ті проведені заходи команди проєкту, які забезпечили його видимість для широкої громадськості регіону.

002

Це перш за все викладання 2-х курсів за вибором для студентів магістратури – «Методологічні основи гендерного мейнстримінгу» та «Гендерний аналіз, аудит та бюджетування», за результатами вивчення яких найуспішнішими студентами були підготовлені наукові публікації в «Наукових записках молодих учених» (№ 10). 18 жовтня 2022 року під час засідання семінару Міждисциплінарного наукового центру прикладних досліджень був проведений круглий стіл з вчительською громадськістю міста на тему «Фемінітиви в суспільстві та українській мові». 20 січня 2023 року учасник проєкту Наталя Пасічник у контексті організації роботи з представниками політичних, адміністративних структур, громадянського суспільства на місцевому рівні взяла участь у роботі засідання міжвідомчої робочої групи з питань сім'ї, демографічного розвитку, гендерної рівності Кропивницької міської ради під головуванням депутатки міської ради Катерини Шамардіної. 19 грудня 2022 року відбулася зустріч з учасниками Кіровоградської Малої академії наук напрямку «Математика», які представляли загальноосвітні школи різних територіальних громад міста та області. На зустрічі були присутні також наставники та наукові керівники «малих академіків». Нарешті, з метою налагодження контактів та співпраці з європейськими інституціями в контексті узгодження виконання завдань проєкту Катерина Акбаш та Ренат Ріжняк 31 січня 2023 року взяли участь у семінарі «Promoting Gender Equality in Organizations: Approaches and Practices» (Сприяння гендерній рівності в організаціях: підходи та практики), організований Університетом Вітаутаса Великого.

003

Крім цього, учасниками семінару Міждисциплінарного наукового центру прикладних досліджень була проведена експертиза результатів наукових та науково-методичних досліджень учасників виконання проєкту – наукових досліджень «Mathematical and statistical methods in humanitarian research» (розділ монографії), «REGIONAL GENDER GAP INDEX: ADAPTATION METHODOLOGY FOR UKRAINE» (стаття в журналі), «Прогностичний аналіз індексу глобального гендерного розриву для України» (стаття в журналі) та науково-методичного дослідження «Методичні рекомендації до проведення літньої школи «Тренінг з гендерної рівності» для здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня освіти галузі знань 01 Освіта / Педагогіка». За результатами проведення таких досліджень командою проєкту було оформлено 6 (шість) Свідоцтв про реєстрацію авторського права на твір.

004

Насамкінець доповідач коротко ознайомив присутніх з ходом виконання бюджету проєкту, продемонструвавши цим самим видимість фінансування проєкту європейськими інституціями. Детальніше ознайомитися з основними положеннями звіту виконання проєкту можна тут.