×

Повідомлення

Lack of access rights - File '/images/ERASMUS-JMO-2021-MODULE/Події_анонси/Подія_3/001.jpg'
Lack of access rights - File '/images/ERASMUS-JMO-2021-MODULE/Події_анонси/Подія_3/002.jpg'
Lack of access rights - File '/images/ERASMUS-JMO-2021-MODULE/Події_анонси/Подія_3/003.jpg'

Завданнями проєкту «Субнаціональна гендерна рівність: баланс цінностей ЄС та українських реалій» за програмою ЄС Еразмус+ з напрямку Жан Моне передбачено поширення інформації про ЄС та про хід виконання проєкту серед громадськості міста та області. 19 грудня 2022 року така зустріч відбулася з учасниками Кіровоградської Малої академії наук напрямку «Математика», які представляли загальноосвітні школи різних територіальних громад міста та області. На зустрічі були присутні також наставники та наукові керівники «малих академіків».

001

Відбулася предметна розмова щодо можливостей популяризації гендерної проблематики та привернення уваги громадськості до просування гендерної рівності та універсального включення гендерних вимірів.

Учасники виконання проєкту Катерина Акбаш, Наталя Пасічник та Ренат Ріжняк запропонували учням для реалізації ідеї щодо застосування математико-статистичних методів при вивченні питань гендерної рівності.

002

У процесі спілкування «малим академікам» були продемонстровані кілька виконаних проєктів з гендерної проблематики, що виконувалися раніше студентами Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка, та проєкти з даної тематики, що захищалися в межах діяльності Малої академії наук у минулі роки. Крім цього, доповідачі акцентували увагу на джерелах інформації – бази Світового банку, бази департаментів статистики України та інші.

003

Зустріч відбулася на платформі Zoom, втім це не перешкодило їй відбутися в теплій, дружній та діловій обстановці..