Уже всьоме кафедра теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності  факультету математики, природничих наук та технологій Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка представила свої здобутки в експозиції «Освітній ярмарок» на Міжнародній агропромисловій виставці «AgroExpo 2021», склавши гідну конкуренцію закладам освіти з усіх куточків України.

Особливістю цього року є розширення тематики кафедральних експонатів, які можна розділити на дві групи: вироби студентів, що опановують трудове навчання та технології, технології виробів легкої промисловості та розробки студентів, що вивчають цифрові технології (у тому числі з демонстрацією роботи зразків).

Заставка

Експозицію склали вироби з різноманітних матеріалів, оброблені в різний спосіб:  підсвічник оригінального виконання; металевий пес; численні квіти, що вражають технікою виконання й підбором матеріалів та кольорів, картини та горщики з бісероплетінням, комбіновані вироби з пірографією; іграшки різних видів (ляльки, тварини, овочі тощо), виготовлені шиттям, плетінням, в’язанням, крученням і мотанням тощо. Також були представлені експонати, виконані студентами-комп’ютерниками: робот-чистильник, робо-рука, тренажер «знешкодь бомбу», пес-робот Ладифік тощо.

Фото 1Фото 2

Функціонування експозиції забезпечували студенти спеціальності 015 Професійна освіта (Цифрові технології) під керівництвом доктора педагогічних наук, професора М. Садового, доктора педагогічних наук, доцента О. Трифонової та кандидата педагогічних наук, старшого викладача Д. Соменка, кандидата технічних наук, доцента С. Рябця.

Фото 3Фото 4

Значний внесок в організацію та представлення оригінальних виробів надали завідувачі майстерень Д. Бобров, І. Донець, О. Назаренко, Т. Хріненко, завідувач лабораторії В. Марченко, навчальний майстер В. Курлов, старші лаборанти Н. Остапчук, Н. Крамаренко, В. Мітяй, О. Мошуненко. До участі долучились також доценти Н. Манойленко та Н. Мироненко.

Фото 5

Із експозицією кафедри ознайомилися кандидати технічних наук І. Кадикало (асистент кафедри конструювання машин і обладнання) та Р. Кульпін (голова ради аспірантів факультету конструювання та дизайну) Національного університету біоресурсів і природокористування України.

Виставкова  діяльність не тільки демонструє здобутки студентів та освітні можливості кафедри, а й спрямована на популяризацію спеціальностей, а отже, набуває профорієнтаційного значення. Загалом виставка «AgroExpo 2021» залишила по собі чудовий практичний досвід, приємне спілкування, гарний настрій та бажання брати участь у подібних проєктах у наступні роки.

Фото 6

 Інформацію підготували доц. С. Рябець та ст. лаборант Н. Крамаренко.