На базі фізико-математичного факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка проходила підготовка учнів – переможців ІІІ (обласного) етапу Всеукраїнської олімпіади з математики.

001

На фото кращі юні математики Кіровоградщини разом з викладачами: (зліва направо: Заворітня В., Ізюмченко Л.В., Ботузова Ю.В., Яготін Н., Здоровенко К., Москаленко В.)

До IV етапу Всеукраїнської олімпіади з математики школярів готують кращі вчителі й науковці обласного центру, зокрема викладачі фізико-математичного факультету ЦДПУ імені В. Винниченка доценти кафедри математики Ізюмченко Л.В.Ключник І.Г., старші викладачі Ботузова Ю.В.Гаєвський М.В., доценти кафедри ПМСЕ Макарчук О.П. та Яременко Л.І. Особливу увагу викладачі приділяють темам, що виходять за рамки програми з математики для загальноосвітніх шкіл: Учні завзято розв’язували задачі з теорії чисел, функціональні та діофантові рівняння, симетричні та однорідні системи рівнянь, задачі на геометричні місця точок, на побудову задачі на розфарбування. Неабияких зусиль довелося прикласти школярам під час розв’язування завдань з таких тем: «Параметри в рівняннях, нерівностях, системах, функціях», «Рекурентні співвідношення в комбінаториці та теорії чисел», «Функціональні рівняння дискретного та неперервного характеру», «Графи. Інваріанти. Геометричні інваріанти». Заняття проходять у творчій, дружній атмосфері.

002

На фото: доцент кафедри математики Ізюмченко Л.В. із старшокласниками

003

На фото: доцент кафедри ПМСЕ Макарчук О.П. проводить заняття з теорії чисел

Повідомлення підготувала доцент кафедри ПМСЕ Яременко Л.І.