12 січня 2020 року відбувся ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з фізики. Учасників олімпіади гостинно приймав Кропивницький будівельний коледж. До участі в змаганнях були залучені понад 100 учнів 8-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів Кіровоградської області – призерів ІІ етапу.

фото 1

У складі оргкомітету та журі олімпіади пліч о пліч з досвідченими освітянами області активно працювали викладачі фізико-математичного факультету ЦДПУ ім. В. Винниченка:

Садовий М.І.

доктор педагогічних наук, професор, голова журі;

Подопригора Н.В

доктор педагогічних наук, доцент, заступник голови журі;

Вовкотруб В.П.

доктор педагогічних наук, професор – член оргкомітету;

Трифонова О.М.

кандидат педагогічних наук, доцент, член журі;

Чінчой О.О.

кандидат педагогічних наук, доцент, член журі;

Волчанський О.В.

кандидат фізико-математичних наук, доцент, експерт-консультант.

Після закінчення урочистої частини учасники олімпіади приступили до виконання завдань. Традиційно змагання відбувались у два тури. У першому учасникам було запропоновано розв’язати ряд теоретичних задач із різноманітних тем шкільного курсу фізики.

фото 2

Після обідньої перерви учні виконували завдання практичного туру, які полягали в проведенні експериментів за допомогою наданого їм обладнання та опрацюванні результатів вимірювань.

фото 3фото 4

По закінченню виконання завдань і визначення критеріїв оцінювання журі приступило до їх ретельної перевірки.

фото 5фото 6

За підсумками двох турів в результаті виконаних завдань визначило переможців олімпіади та кандидатів до участі у Всеукраїнському етапі олімпіади.  

фото 7

Зокрема, лауреатом диплому І ступеня визнано учня 10 класу нашого Наукового ліцею Ніколу Пшеничного, якого підготував до олімпіади доцент кафедри фізики та методики її викладання ЦДПУ О.О.Чінчой. Нікола буде представляти Кіровоградську область на Всеукраїнському етапі олімпіади. 

Тож вітаємо переможців олімпіади. Бажаємо учням та їх учителям подальших успіхів і творчих злетів!

Інформацію підготував доцент кафедри фізики та методики її викладання О.В.Волчанський