16 травня 2019 року відбулося чергове засідання науково-методичного семінару «Сучасні проблеми дидактики фізики», який традиційно проводиться кафедрою фізики та методики її викладання ЦДПУ ім.В.Винниченка. Семінар був присвячений висвітленню та обговоренню результатів дисертаційного дослідження у галузі дидактики фізики.   

001002

Голова засідання, завідувач кафедри, доктор педагогічних наук, професор С.П. Величко ознайомив присутніх з тематикою і надав слово доповідачу.

003

Розглядалось дисертаційне дослідження на здобуття ступеня кандидата педагогічних наук «Методичні особливості навчання квантової фізики в педагогічних коледжах І-ІІ рівня акредитації». Здобувач – аспірант кафедри фізики та методики її викладання ЦДПУ ім.В.Винниченка Є.В.Руденко, науковий керівник – доктор педагогічних наук, професор ЦДПУ ім. В. Винниченка М.І. Садовий. В своїй доповіді Євген Володимирович описала актуальність, предмет, об’єкт, мету та завдання дослідження, розкрив основні етапи його виконання, проаналізував результати та їх апробацію.

004

Після завершення доповіді здобувач відповідав на питання учасників семінару: Даючи відповіді на питання доповідач виявив достатні знання тематики, водночас відзначивши важливість поставлених питань та висловлених зауважень для покращення остаточного тексту дисертації.

005006

З ґрунтовними зауваженнями та коментарями до представленої роботи виступили рецензенти:  доктор педагогічних наук, професор В.П. Вовкотруб та кандидат педагогічних наук, доцент О.М.Трифонова. Вони висловили думку, що незважаючи на зроблені зауваження, проголошені матеріали після доопрацювання й усунення виявлених недоліків можуть бути рекомендовані до подачі до спеціалізованої вченої ради як дисертаційне дослідження на здобуття ступеня кандидата педагогічних наук.

007008

Науковий керівник – доктор педагогічних наук, професор М.І.Садовий позитивно охарактеризував роботу дисертанта в процесі проведення досліджень та оформлення їх результатів, подякував колегам за висловлені зауваження і висловив впевненість, що після усунення недоліків дисертаційне дослідження зможе відповідати чинним вимогам.

009

У результаті обговорення доповіді голова засідання професор С.П.Величко запропонував учасникам прийняли рішення схвалити представлені матеріали та рекомендувати їх до подачі після доопрацювання й усунення виявлених недоліків до спеціалізованої вченої ради як дисертаційне дослідження на здобуття ступеня кандидата  педагогічних наук. Пропозиція була прийнята одноголосно.

Вітаємо Є.В.Руденка із цим важливим кроком та бажаємо подальших успіхів у завершенні і успішному захисті дисертації.

Підготував доцент кафедри фізики та методики її викладання О.В. Волчанський.