14 грудня 2017 року гостями фізико-математичного факультету були учні випускних класів шкіл з міста Кропивницький та села Калинівка Кіровоградського району. Така зустріч проводилася в межах акції «Стань студентом на один день», яку проводив Кіровоградський обласний центр зайнятості.

Гостей запросив до свого кабінету декан факультету професор Р.Я. Ріжняк, який розповів учням про особливості вступної компанії 2018 року – про перелік спеціальностей фізико-математичного факультету, про зміст регіонального коефіцієнта, про особливості закритого та відкритого конкурсу, про спеціальності факультету, яким державою надається особлива підтримка, про предметні олімпіади.

23910

Для учнів була підготовлена програма їх «перебування студентами». День розпочався з екскурсій Музеєм історії технікистарший викладач кафедри інформатики та інформаційних технологій В.В. Котяк та викладач цієї ж кафедри П.І. Андронатій розповіли про історію розвитку обчислювальної техніки в однойменному відділі Музею, потім доцент кафедри фізики та методики її викладання О.В. Волчанський провів екскурсію Відділом астрономії, оптики та квантової фізики, нарешті, старший лаборант кафедри фізики та методики її викладання П.В. Сірик розповів «студентам» про історію розвитку елементної бази радіотехніки.

4511121314

Потім перебування учнів у лавах студентів продовжилося цікавими фізичними дослідами, які були продемонстровані завідувачем лабораторії кафедри фізики та методики її викладання Д.В. Соменком, та майстер-класом «Новорічна прикраса у техніці торцювання» у виконанні доцента кафедри теорії та методики технологічної освіти, охорони праці та безпеки життєдіяльності Л.О. Чистякової та старшого лаборанта цієї ж кафедри Н.В. Остапчук. На завершення доцент кафедри прикладної математики, статистики та економіки О.П. Макарчук з використанням статистичних моделей розповів, як правильно робити інвестиції у майбутнє.

678

Учням сподобалося бути студентами! Вони висловили організаторам та викладачам подяку за приділений час. І ми залишилися задоволеними від зустрічі з такими зацікавленими майбутніми студентами.