15-16 вересня 2017 року на базі фізико-математичного факультету ЦДПУ ім. В. Винниченка проводився  2-й етап Всеукраїнської студентської олімпіади з програмування  у Центральному регіоні. Це є один з етапів командної студентської першості світу АСМ-ІСРС, найпопулярнішої студентської олімпіади у світі. Основна мета його проведення – створити можливість для визначення найсильніших програмістів серед студентів, навчити їх працювати в команді, сприяти підвищенню професійного рівня молодих фахівців, забезпечити розвиток міжуніверситетських зав’язків, а також допомогти студентам з різних міст налагодити особисті контакти.

2

Кращі молоді програмісти  з чотирьох центральних областей України (Дніпропетровської, Полтавської, Черкаської і Кіровоградської) у числі 28 команд представляли 17 вищих та середніх навчальних закладів вже вдруге змагалися у стінах нашого факультету на звання кращої команди.

Задовго до проведення олімпіади на кафедрі інформатики почалась підготовка до цієї чудової  події, яка проводиться у нас уже вдруге.

3

Традиційно, основне навантаження по організації олімпіади лягло на доцента кафедри Лупан Ірину Володимирівну.

Старший викладач кафедри Котяк В.В. на протязі літа займався пошуком та налагодженням зав’язків з потенційними спонсорами, які надали нам підтримку у вигляді призів учасникам змагань.

4

Радо вітала кафедра інформатики учасників олімпіади, особливо приємно було зустрічати уже знайомі обличчя минулорічної олімпіади!

Для зустрічі учасників, що прибували вночі, було організовано транспорт. Для учасників було організоване харчування в їдальні університету. Активно задіялись у процесі магістри групи МІ17М: вони вирізали бейджики,  пакували роздатковий матеріал, зустрічали на автовокзалі команди, що прибувають на олімпіаду та забезпечували їх навігацію до університету.

5

Реєстрацію учасників та організацію фінансових питань забезпечували доцент кафедри Присяжнюк О.В. та завідуюча лабораторією 105 Кисла І.А.

6

Окремо хочеться відмітити завідуючих комп’ютерними лабораторіями 102, 105, 106, 107, 202, 204, які із готовністю вийшли на роботу, а також доцента кафедри Болілого В.О., який допоміг організувати безперервну роботу лабораторій та потрібного програмного забезпечення.

78

Повідомлення підготувала доцент Присяжнюк О.В.