Коли все студентство відпочиває на зимових канікулах, викладачі працюють, вдосконалюючи свою професійну підготовку та підвищуючи кваліфікацію.

Вже другий рік поспіль інформаційний відділ університету спільно з кафедрою інформатики організовують 108-годинне навчання за програмою підвищення кваліфікації «Розробка дистанційних курсів засобами Вікі-КДПУ, Хмарка-КДПУ і Moodle-КДПУ». Черговий випуск курсової підготовки став знаковим для викладачів фізико-математичного факультету. З 11 січня по 22 січня 2016 року викладачі кафедри теорії і методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності Мироненко Н.В., Рябець С.І., Царенко О.М., Чистякова Л.О та викладачі кафедри фізики та методики її викладання Подопригора Н.В., Трифонова О.М. напружено проходили курсову підготовку.

2

В результаті опанування навчальним матеріалом, викладачами були розміщені курси з різних дисциплін на Вікі-КДПУ, Хмарка-КДПУ та Moodle-КДПУ. Це лише перший крок, старт до нових досягнень у створенні зручних та вільних у доступі курсів навчальних дисциплін.

Розміщення курсів на цих ресурсах дає широкі можливості удосконалення навчального процесу – усі матеріали курсів знаходяться у вільному доступі у будь-який час для кожного студента, легко можна ознайомитися з лекційним матеріалом, завданнями до практичних та семінарських занять, самостійною роботою. Можна перевірити рівень засвоєння знань через тестування, переглянути презентації тощо. Особливо зручно мати такий доступ студентам заочної форми навчання, адже завжди можна обговорити будь-яке питання з викладачем на відстані – у чаті чи на форумі. Безліч можливостей та переваг ефективного навчання надають Вікі-КДПУ, Хмарка-КДПУ та Moodle-КДПУ.

Необхідно відмітити, що тренерами курсів також є наші викладачі кафедри інформатики Андронатій П.І, Шлянчак С.О., Рєзіна О.В. та Копотій В.В. Дуже зрозумілими є їх пояснення, до кожного доступно й грамотно доносять інформацію, швидко й професійно розв’язують будь-яку проблемну ситуацію, допомагають налаштувати якнайзручніше курс.

Сертифікати отримано! Попереду – копітка робота удосконалення існуючих курсів та налаштування інших.

Матеріал підготувала доцент Л.О. Чистякова.