28 квітня 2022 року на факультеті технологій та дизайну Полтавського національного педагогічного університету імені В. Г. Короленка, з ініціативи кафедри виробничо-інформаційних дисциплін та безпеки життєдіяльності відбулася щорічна традиційна Всеукраїнська науково-практична відеоконференція «Безпека життя і діяльності людини: теорія та практика», присвячена Всесвітнім дням цивільної оборони та охорони праці.

1

Участь у ній взяли участь понад 250 викладачів, студентів та аспірантів, які представляли 17 закладів вищої освіти України. Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка представили викладачі та студенти кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності, зокрема, доценти Л. О. Чистякова, А. І. Ткачук, О. В. Пуляк, Н. В. Мироненко, старший викладач Т. В. Куценко, студенти.

З вітальним словом до учасників конференції звернулась ректорка Полтавського національного педагогічного університету імені В.Г. Короленка професорка Марина Гриньова. Нею було зроблено наголос стосовно надзвичайної актуальності підготовки студентської молоді з питань безпеки життєдіяльності та цивільного захисту. Проректор із наукової роботи професор Василь Фазан зауважив, що в умовах сьогодення важливим є формування у студентів знань щодо сучасних реально існуючих небезпек для життя людини під час тривання воєнних дій на території України. Декан факультету технологій та дизайну професорка Валентина Титаренко привітала учасників, відмітила актуальну спрямованість тематики конференції.

У пленарному засіданні з доповідями виступили фахівці Головного управління Національної поліції у Полтавській області; Державної служби з надзвичайних ситуацій у Полтавській області; Фонду соціального страхування України, провідні викладачі ЗВО України.

2345

Продовження конференції відбулося у вигляді секційних засідань за шістьма напрямами. Було висвітлено актуальні питання безпеки життя і здоров’я людини, охорони праці та цивільної безпеки в умовах воєнного стану.

За результатами проведеної конференції планується видання збірника матеріалів «Безпека життя і діяльності людини: теорія та практика», який міститиме наукові статті про актуальні питання цивільної безпеки, працеохоронної діяльності та безпекознавства у сучасній Україні. Матеріали збірника висвітлюватимуть проблеми у цій галузі та окреслюватимуть перспективи їхнього вирішення.

6