Сайт фізико-математичного факультету надав інформацію про можливість для вчителів шкіл та науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти взяти участь в Всеукраїнському відкритому онлайн-уроці від Компанії Google Україна «Ефективні рішення Google для оптимізації освітнього процесу онлайн». Цей захід проводився спільно з Міністерством цифрової трансформації та Міністерством освіти і науки України.

Викладачі факультету скористалися можливістю удосконалити свою професійну компетентність у напрямку цифрового компоненту та взяли активну участь у заході, який проходив 26 березня 2021 року та був реалізований за підтримки «Академії цифрового розвитку». Зокрема, професор Микола Ілліч Садовийдоцентка Оксана Віталіївна Абрамова, доцентка Ольга Василівна Пуляк після завершення навчання склали тест та отримали сертифікати, які засвідчують успішну участь у онлайн-уроці та засвоєння результатів навчання.

001002003

За результатами навчання, викладачі упроваджують здобуті знання та оптимізують освітній процес онлайн-занять зі студентами.

29 березня 2021 року доцент О.В. Абрамова провела для магістрів спеціальності Середня освіта (Трудове навчання та технології) групи ТН20М в режимі онлайн інтерактивну лекцію на тему «Навчальний урок-тренінг» із дисципліни «Сучасні освітні технології у викладанні трудового навчання та технологій». Під час інтерактивної лекції студенти розглядали питання: риси та види тренінгів, загальну структуру уроку-тренінгу, підготовку вчителя та методику проведення уроків-тренінгів. Студенти дізналися про способи сприйняття інформації учнями та вчилися їх визначати на власному прикладі за допомогою тесту. Результати проходження тесту магістри графічно зобразили застосовуючи дошку Google Jamboard. Далі було проведено за допомогою цієї дошки інтерактивне опитування, де студенти відповідаючи розміщували стікери й коментували їх. Магістри позитивно відгукувалися про проведене заняття, ділилися враженнями при обговоренні результатів заняття. У подальшому планується вдосконалення робочої програми навчальної дисципліни та вивчення студентами інших можливостей для конструювання уроку-тренінгу в дистанційній та змішаній формі.

004005

Найближчим часом планується проведення занять із застосуванням можливостей Google професором Миколою Садовим та доценткою Ольгою Пуляк й іншими викладачами кафедри.

Матеріали підготували Оксана Абрамова  та Ольга Пуляк