Творча діяльність студентів в сучасних умовах інтеграції освітніх процесів є невід’ємним елементом їхньої професійної підготовки. Така діяльність, насамперед, сприяє розвитку особистості, її індивідуальності в поєднанні з різними практичними компетентностями.

Уже стало доброю традицією, що студенти спеціальності Середня освіта (Трудове навчання та технології) та спеціальності Професійна освіта (Технології виробів легкої промисловості) беруть активну участь у різних творчих заходах: виставках виробів, олімпіадах, Всеукраїнських, зарубіжних конкурсах творчих робіт та ін.

На початку 2021 року майбутні вчителі трудового навчання й технологій, а також майбутні інженери-педагоги взяли участь в онлайн конкурсі творчих робіт «Youth Art» в рамках реалізації Міжнародного наукового проекту«Євроінтеграція в освіті, науці і культурі». Цей конкурс спрямований на стимулювання та підтримку творчих ініціатив студентської молоді, підвищення ефективності застосування їх творчого потенціалу, розвитку творчих здібностей студентів. Також важливими завданням конкурсу є виявлення обдарованоїтворчої молоді, здатної до самостійної творчої та проектної діяльності, до набуття досвіду участі в міжнародних творчих конкурсних програмах та забезпечення міжнародної творчої взаємодії студентів завдяки обміну ідей в сфері їх професійних і особистісних інтересів.

На конкурс відбиралися роботи, котрі містять новаторські ідеї в створенні оригінального одягу, предметів декору, інтер’єру тощо, а також роботищо популяризують використання психологічних арттехнологій в роботі з населенням.

Конкурс проводився у наступних номінаціях:

  1. Етнодизайн:

а) дизайн одягу;

б) аксесуари з тканини, шкіри і т.д.;

  1. Нand-made:

а) «функціональний hand-made»: предмети домашнього інтер’єру, які мають побутове значення (стілець, пуф, лампа та ін.);

б) «декоративний hand-made»: предмети домашнього інтер’єру, які мають декоративне значення (штори, рушники, серветки, хустки, картини)

  1. Арт в психології

а) презентація психологічної технології арт-напрямку.

Конкурсна (експертна) комісія у складі відомих науковців ( в тому числі й представників ЦДПУ ім. В. Винниченка – доцент Абрамова О.В.) під керівництвом пана Тадеуша Покуса доктора, професора ВШУіА, проректора Вищої школи управління та адміністрації в Ополє(Польща) оцінювала роботи студентів за наступними критеріями:

а) композиційне рішення;

б) авторська ідея;

в) оригінальність і креативність;

г) професійність виконання;

д) відповідність заявленій тематиці.

Творчі доробки наших студентів були належним чином оцінені комісією про що свідчать дипломи переможцівтасертифікати учасників.

Так студентка спеціальності Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості) Горяєва А. (керівник Абрамова О.В.) брала участь у цьому Міжнародному онлайн конкурсі «YouthArt» (Ополе, Польща) за напрямком «Етнодизайн» у номінації «Дизайн одягу» та отримала сертифікат учасниці.

Студенти спеціальності Середня освіта (Трудове навчання та технології) Мітяй В. (керівник Тріфонова О.М.), Кіреєва О. (керівник Мироненко Н.В.), Дудін М. (керівник Рябець С.І.), Петров К. (керівник Хріненко Т.В.), Подоліч А. (керівник Анісімов М.В.), Тисленко Ю. (керівник Щирбул О.М.), Хріненко В. (керівник Щирбул О.М.), Чаповський О. (керівник Рябець С.І.) брали участь у конкурсі за напрямком «Hand-made» та отримали сертифікати учасників.

Гарні роботи на конкурс були представлені студентом спеціальності Середня освіта (Трудове навчання та технології) Дудіним В. (керівник Рябець С.І.), який отримав диплом переможця в номінації «Функціональний hand-made» та студентом цієї ж спеціальності Чередниченком І. (керівник Щирбул О.М), який отримав диплом переможця в номінації «Декоративний hand-made»

Вітаємо переможців, усіх учасників та їх керівників!

Сертифікати учасників та дипломи переможців

Роботи переможців конкурсу.

001002003004005006