8 лютого 2020 року Кропивницький будівельний коледж гостинно приймав ІІІ (обласний) етап Всеукраїнської учнівської олімпіади з астрономії. До участі в змаганнях було залучено понад 40 учнів 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів Кіровоградської області – призерів ІІ етапу.

фото 1афото 1б

У складі оргкомітету та журі олімпіади пліч о пліч з досвідченими освітянами області активно працювали викладачі ЦДПУ ім. В. Винниченка:

Волчанський О.В. – кандидат фізико-математичних наук, доцент, голова журі

Чінчой О.О. – кандидат педагогічних наук, доцент, заступник голови  журі;

Подопригора Н.В. – доктор педагогічних наук, доцент, член журі;

Трифонова О.М. – кандидат педагогічних наук, доцент, член журі;

Садовий М.І. – доктор педагогічних наук, професор, експерт-консультант.

На урочистому відкритті олімпіади заступник голови оргкомітету, методист КЗ «КОІППО  імені Василя Сухомлинського кандидат педагогічних наук А.А. Дробін привітав учасників та керівників команд з початком роботи обласного етапу і побажав творчої наснаги і удачі у розв’язанні завдань. Голова журі О.В. Волчанський ознайомив учасників з порядком виконання завдань олімпіади та основними вимогами до їх оформлення.

фото 2

Традиційно змагання відбувались у два тури. У першому було запропоновано розв’язати ряд теоретичних завдань із різноманітних тем шкільного курсу астрономії (астрометрія, небесна механіка, астрофізика). У практичному турі учні виконували завдання, які полягали в обробці наданих їм результатів космічних спостережень.

фото 3фото 4

По закінченню виконання завдань і визначення критеріїв оцінювання журі приступило до їх ретельної перевірки. За підсумками двох турів в результаті виконаних завдань визначило переможців олімпіади та кандидатів до участі у Всеукраїнському етапі олімпіади. 

фото 5

Гідно виступила команда фізико-астрономічного гуртка нашого Наукового ліцею у складі 5 учнів, яка посіла чотири призових місця, а саме:

  • дипломом ІІ ступеня відзначено Панченка Гліба , учня 11 фізико-математичного класу;
  • дипломом ІІІ ступеня відзначено:
  1. Пешехонову Катерину, ученицю 10 фізико-математичного класу;
  2. Волощука Михайла, учня 10 фізико-математичного класу;
  3. Скорохід Єлизавету, ученицю учня 11 фізико-математичного класу.

Вітаємо переможців із важливим здобутком! Бажаємо впевнено рухатись по обраному шляху і постійно підкорювати все нові наукові вершини!

Інформацію підготував доцент кафедри фізики та методики її викладання О.В.Волчанський