Цієї весни в м. Києві завершився ІІ етап Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань «Технології легкої промисловості», який проводився згідно наказу Міністерства освіти і науки України на базі Київського національного університету технологій та дизайну. Кафедра теорії і методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності рекомендувала до участі у ІІ етапі за секціями «Дизайн» та «Технологія швейного виробництва» чотири роботи переможців першого етапу – студентів спеціальності «014 Середня освіта. Трудове навчання та технології». Це наукові дослідження студентів Омельченко Анастасії та  Перерви Анастасії  «Дизайн-проектування сценічного костюму на засадах біоніки» (науковий керівник кандидат педагогічних наук, доцент Абрамова Оксана Віталіївна); Босої Тетяни «Дизайн-проектування колекції суконь із застосуванням машинної вишивки» (науковий керівник доктор педагогічних наук, кандидат технічних наук, професор Єжова Ольга Володимирівна); Печерського Олександра «Дизайн-проектування будинків для тварин» (науковий керівник кандидат технічних наук Гринь Денис Васильович); Кудревич Ірини «Текстильна сумка» (науковий керівник кандидат педагогічних наук, доцент Чистякова Людмила Олександрівна).

001

З-поміж надісланих на конкурс понад 50 наукових робіт авторам 13 досліджень були вручені дипломи 1-3 ступенів та рекомендовано взяти участь у підсумковій конференції «Наукові розробки молоді на сучасному етапі». Наступні за рейтингом 10 робіт були рекомендовані до нагородження грамотами. Серед цієї категорії переможців достойне місце посіла магістрантка фізмату Боса Тетяна. Вона отримала грамоту за актуальність теми та високий рівень виконання наукової роботи. Автори решти робіт посіли місця в середині рейтингової таблиці учасників конкурсу.

Це був перший досвід участі наших студентів в такому престижному конкурсі. Радує, що наукові дослідження майбутніх вчителів трудового навчання та технологій посіли гідне місце серед робіт студентів, які отримують освіту саме в галузі знань «Технології легкої промисловості».

Вітаємо з успішним дебютом всіх учасників конкурсу та колектив кафедри теорії і методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності, а Тетяну Босу та її наукового керівника Єжову Ольгу Володимирівну з грамотою на ІІ етапі Всеукраїнського конкурсу студентських наукових робіт з галузі знань «Технології легкої промисловості»! Бажаємо всім студентам так же успішно скласти сесію, а майбутнім бакалаврам скласти державні іспити та захистити випускну роботу бакалавра!

002

Матеріал підготувала: доктор педагогічних наук, професор Єжова О.В.