13 січня 2019 року Державний вищий навчальний заклад «Кіровоградський будівельний коледж» гостинно прийняв учасників обласної учнівської олімпіади з астрономії.

001002

До участі в олімпіаді були залучені учні 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів Кіровоградщини. На жаль, через значне зменшення квот  команд учасниками олімпіади зуміли стати лише 28 учнів.

У складі журі олімпіади кафедра фізики та методики її викладання фізико-математичного факультету ЦДПУ ім. В. Винниченка була представлена такими викладачами:

Волчанський О.В. доцент, кандидат фізико-математичних наук, голова журі;
Подопригора Н.В.   доцент, доктор педагогічних наук, член журі
Трифонова О.М.   доцент, кандидат педагогічних наук, член журі
Садовий М.І. професор, доктор педагогічних наук, експерт-консультант.

На урочистому відкритті олімпіади голова заступник директора з навчально-організаційної діяльності КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» В.М. Нудний привітав учасників та керівників команд з початком роботи ІІІ (обласного етапу) і побажав творчої наснаги і удачі у розв’язанні завдань.

Голова журі О.В.Волчанський та заступник голови оргкомітету, методист науково-методичної лабораторії природничо-математичних дисциплін КЗ «КОІППО імені Василя Сухомлинського» А.А.Дробін ознайомили учасників з порядком виконання завдань олімпіади та основними вимогами до їх оформлення.

003004

Члени оргкомітету, завідувачі кафедр природничого спрямування ЦДПУ ім. В. Винниченка М.І.Садовий та Н.В.Подопригора поінформували присутніх про основні спеціальності, які пропонує абітурієнтам наш університет та особливості цьогорічної вступної кампанії.

005006

Традиційно змагання відбувались у два тури. У першому було запропоновано розв’язати ряд теоретичних завдань із різноманітних тем шкільного курсу астрономії (астрометрія, небесна механіка, астрофізика). У практичному турі учні виконували завдання, які полягали в обробці наданих їм результатів космічних спостережень.

007008

За підсумками двох турів в результаті ретельної перевірки виконаних завдань журі визначило переможців олімпіади та кандидатів до участі у Всеукраїнському турі олімпіади.

009010

Гідно виступила команда фізико астрономічного гуртка нашого Наукового ліцею (керівник доцент Волчанський О.В.) у складі 3 учнів. Всі гуртківці посіли призові місця, а саме:

дипломом І ступеня нагороджено:

Андрія Моргунова, учня 10 фізико-математичного класу;

Івана Сергієнка, учня 11 фізико-математичного класу;

дипломом ІІ ступеня нагороджено Дмитра Баклана, учня 11 фізико-математичного класу.

За рішенням журі Андрій Моргунов і Іван Сергієнко рекомендовані до участі у Всеукраїнському етапі олімпіади!

Вітаємо переможців із важливим здобутком. Бажаємо впевнено рухатись по обраному шляху і постійно підкорювати все нові наукові вершини!

Підготував доцент кафедри фізики та методики її викладання Волчанський О.В.