Тиждень кодування ЄС відзначається з 6 по 21 жовтня 2018 року з метою підготовки дітей та молоді до цифрового майбутнього, кодування та цифрових технологій.

001

В рамках тижня викладачі кафедри інформатики та інформаційних технологійдоцент, кандидат технічних наук Олександр Филимонович Баранюк та старший викладач кафедри Котяк Віталій Володимирович, приймали участь у профорієнтаційному заході «Хочу бути програмістом!», який відбувся 11 жовтня, 0 14.00 годині на базі Кіровоградської обласної бібліотеки для юнацтва ім. Є. Маланюка. В приміщенні бібліотеки зібралися старшокласники ЗОШ №4, НВО ЗШ №24, гімназії ім. Т. Г. Шевченка та студенти Кіровоградського інженерного коледжу ім. М. П. Сая.

002

Разом з представниками Центральноукраїнського національного технічного університету викладачі розповіли про дефіцит ІТ-спеціалістів на ринку праці, про можливості, які відкриваються перед студентами по закінченню навчання, про нові технології, сучасне програмування та особливості навчання.  

Особливо цікаво було спілкуватися учням зі нашими студентами магістратури (Дмитром Мельником та Віктором Туртурікою), які поділилися власними здобутками, розробками та  досвідом участі в престижних олімпіадах.

003

Повідомлення підготувала доцент кафедри Присяжнюк О.В.