Профорієнтаційна робота – важлива складова  ознайомлення абітурієнтів з особливостями навчання на фізико-математичному факультеті. Такій роботі на факультеті приділяється значна увага. Адже професійна інформація являє собою процес інформування відповідного контингенту учнів про конкретні спеціальності.

Основна мета цієї роботи – створення необхідної інформаційної основи для підготовки кожного учня до свідомого вибору певної професійної діяльності.

2

Для реалізації завдань профорієнтаційної роботи серед учнів шкіл міста Олександрії 23 травня 2018 року було організовано виїзд викладачів кафедри інформатики та інформаційних технологій у складі викладачів Котяка В.В.Пузікової А.В.Копотій В.В., а також студентки 4 курсу групи ФІ14Б Котляр Анни.

Щиро і доброзичливо приймали викладачів у Олександрійській НВК №17 та УВК "ОНЗ І-ІІІ ступенів № 9-спеціалізована школа".

Викладачі поінформували школярів про спеціальності та особливості навчання на фізико-математичному факультеті і, зокрема, розповіли про нову спеціальність «Інформатика» (середня освіта), за якою будуть навчатись майбутні шкільні вчителі інформатики.

3

Наприкінці зустрічі викладачі давали вичерпні відповіді на запитання майбутніх студентів.

Повідомлення підготувала доцент кафедри інформатики Присяжнюк О.В.