3 лютого 2018 року комунальний заклад "Навчально-виховне об'єднання "Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів № 24 – центр дитячої та юнацької творчості "Оберіг" Кіровоградської міської ради Кіровоградської області" гостинно прийняв учасників обласної учнівської олімпіади з астрономії.

23

До участі в олімпіаді були залучені учні 10-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів Кіровоградщини. У складі оргкомітету та журі олімпіади кафедра фізики та методики її викладання фізико-математичного факультету ЦДПУ ім. В. Винниченка була представлена такими викладачами:

Величко С.П. професор, доктор педагогічних наук завідувач кафедри, голова оргкомітету;
Волчанський О.В. доцент, кандидат фізико-математичних наук, голова журі;
Чінчой О.О. доцент, кандидат педагогічних наук, заступник голови журі;
Садовий М.І. професор, доктор педагогічних наук, експерт-консультант.

На урочистому відкритті олімпіади заступник голови оргкомітету, заступник директора з навчально-організаційної діяльності  КЗ  «КОІППО  імені Василя Сухомлинського» В.М. Нудний привітав учасників та керівників команд з початком роботи ІІІ (обласного етапу) і побажав творчої наснаги і удачі у розв’язанні завдань. Голова журі О.В. Волчанський ознайомив учасників з порядком виконання завдань олімпіади та основними вимогами до їх оформлення.

4

Традиційно змагання відбувались у два тури. У першому було запропоновано розв’язати ряд теоретичних завдань із різноманітних тем шкільного курсу астрономії (астрометрія, небесна механіка, астрофізика). У практичному турі учні виконували завдання, які полягали в обробці наданих їм результатів космічних спостережень.

5

За підсумками двох турів в результаті ретельної перевірки виконаних завдань журі визначило переможців олімпіади та кандидатів до участі у Всеукраїнському турі олімпіади.

6

Гідно виступила команда фізико-астрономічного гуртка нашого Педагогічного ліцею (керівник доцент Волчанський О.В.) у складі 3 учнів. Всі вони посіли призові місця, а саме:

дипломом І ступеня нагороджено Андрія Миценка, учня 11 фізико-математичного класу;

дипломом ІІ ступеня нагороджено Дмитра Баклана, учня 10 фізико-математичного класу;

дипломом ІІІ ступеня нагороджено Ілону Резніченко ученицю 11 фізико-математичного класу.

Вітаємо переможців із важливим здобутком! Бажаємо впевнено рухатись по обраному шляху і постійно підкорювати все нові наукові вершини!