16 грудня 2017 року кафедра ТМТПОПБЖ фізико-математичного факультету долучилась до Дня відкритих дверей, який проходив в Центральноукраїнському державному педагогічному університеті імені Володимира Винниченка.

На фізматі в цей день для відвідувачів була приготована ціла програма. Змістовні та цікаві екскурсії в музеї факультету, огляд майстерень та виробів, виготовлених руками студентів, і приємний сюрприз – майстер-клас з виготовлення новорічної прикраси.

2

Бажаючі мали змогу відвідати виставку творчих доробок студентів спеціальності 014.10 Середня освіта (Трудове навчання та технології), яка була представлена в науковій бібліотеці університету; переглянути презентацію кафедри (проф. Садовий М.І., доцент Рябець С.І.) та ознайомитись з особливостями вступу на нові спеціальності 015.10 Професійна освіта (Комп’ютерні технології), 015.17 Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості) і вже традиційну – 014.10 Середня освіта (Трудове навчання та технології); побувати на цікавих майстер-класах, організованих викладачами та співробітниками кафедри. Натхненно й завзято взялися учні виготовляти новорічну зірку в техніці «Торцювання».

3

Дана техніка складається з  використання клею і гофрованого паперу. Процес дуже цікавий і нескладний, але результат виглядає ефектно. За допомогою торцювання з гофрованого паперу роблять цілі картини і скульптури. Але в умовах обмеженого часу для абітурієнтів був запропонований невеличкий виріб, особливості виготовлення якого були представлені доцентом Чистяковою Л.О. та старшим лаборантом Остапчук Н.В. Кожен з учасників майстер-класу виготовив власноруч та повіз додому новорічну прикрасу, яка стане приємним нагадуванням про фізмат.

4

Крім цього, учні мали змогу відвідати підготовче заняття (до ЗНО) з математики, проведене старшим викладачем кафедри математики М.В. Гаєвським.

5

Найбільшу зацікавленість, зазвичай, викликають майстер-класи (як і цього разу), де не грають роль вікові особливості та особливі вміння, а відвідувачі на деякий час поринають у світ нових можливостей та технік роботи з підручними матеріалами, а навкруги панує творча атмосфера.

Запрошуємо всіх бажаючих та зацікавлених завітати до нас у наступні подібні дні та анонсовані майстер-класи. Також раді будем бачити наших майбутніх абітурієнтів на курсах з математики, що проводяться щосуботи о 10-00 на фізико-математичному факультеті (313 аудиторія).