2

Трохи більше року на фізико-математичному факультеті триває робота у Міжнародному проекті “Gender Studies Curriculum: A Step for Democracy and Peace in EU-neighboring countries with different traditions – GeSt”. За цей час відбулося декілька нарад координаторів проекту, Міжнародна конференція у МароккоМіжнародна літня школа у Тунісі, придбано комп’ютерну техніку для забезпечення виконання проекту, тощо. Отже, час підвести перші підсумки…

Саме з цією метою – перевірити хід виконання проекту – 2 грудня до нашого університету прибули менеджери з моніторингу Національного Темпус-офісу в Україні (НТО), представники «Національного Еразмус+ Офісу в Україні» (НЕО) Світлана Шитікова та Олена Оржель.

3

Для звіту по програмі, крім представників нашого університету, були також запрошені представники інших українських університетів-партнерів, а саме: Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя (НДУ) та Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника (ПНУ).

Під час моніторингу менеджери НЕО зустрічалися з ректором нашого університету, представниками організацій, зацікавлених у роботі проекту (стейкхолдерів), зокрема, обласного статистичного управління та Кіровоградського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського, студентами, командами викладачів університетів-партнерів, тобто КДПУ, НДУ та ПНУ, а також викладачами та співробітниками, що не є учасниками проекту.  

4

Крім того координатори проекту – професор Ольга Авраменко від КДПУ, доцент Тетяна Лісова від НДУ та Ольга Зінюк від ПНУ, – звітували про результати виконання проекту, а з головним координатором професором Наталією Мажеінікієне (Універститет Вітовта Великого, Каунас, Литва) бесіда відбулася в режимі он-лайн по Скайпу.

Бесіди, зустрічі, ознайомлення з публікаціями та документацією, створеними в рамках реалізації проекту, обмін досвідом, тощо, тривали цілий день…

В цілому результатами перевірки перевіряючі залишилися задоволеними. Було висловлено декілька порад і побажань для покращення подальшої роботи.

5

Отже перший етап пройдено гідно.

Що ж, бажаємо усім учасникам наснаги довести розпочате до завершення… А попереду ще школи, конференції, стажування…

Повідомлення підготовлено доцентом кафедри інформатики І.В. Лупан