17-19 червня відбувся ювілейний, десятий Форум стипендіальної програми Фонду Віктора Пінчука «Завтра.UA». На ньому зібралось близько 400 стипендіатів за всі роки існування даної програми. Перший день Форуму пройшов в Мистецькому Арсеналі (м. Київ), куди з’їхалось близько 400 стипендіатів всіх років та шановані гості, серед яких Віктор Пінчук (засновник Фонду Віктора Пінчука), Мустафа Найєм (народний депутат України VIII скликання), Андерс Фог Расмуссен (колишній генеральний секретар НАТО та прем’єр-міністр Данії, радник П. Порошенка).

2

Гості вітали та нагороджували кращих стипендіатів та випускників програми «Всесвітні студії». Нагороду за перемогу у конкурсі 2016 року отримала й студентка 3-го курсу фізико-математичного факультетуспеціальності ФізикаОльга Єкименкова.

3

Наступні два дні учасники мали змогу спілкуватись з успішними стипендіатами минулих років, обмінюватись досвідом та розробляти проекти. Стипендіатка 2016року Ольга Єкименкова розробляла проект «DeafCall» в напрямку «Миротворчість: благодійність та волонтерство». Проект спрямований на розробку мобільного додатку, який передбачає можливість користуватися гарячими клавішами при виклику швидкої допомоги глухонімим людям. Така тема була обрана з власного досвіду Ольги, коли її батьки, які є глухонімими не змогли викликати швидку в екстреній ситуації. Проект отримав позитивну оцінку журі та знайшлись небайдужі люди, які згодились допомогти у втіленні його в життя.

4

Ольга дякує всім викладачам, які підтримували її впродовж всіх турів, а саме, Трифоновій Олені Михайлівні, Садовому Миколі Іллічу та Чистяковій Людмилі Олександрівні.

5678