Щороку в Україні проводиться відбір студентів до Стипендіальної програми «Завтра.UA» – найбільшої приватної загальнонаціональної програми з підтримки талановитої молоді в Україні, яка є частиною комплексу проектів Фонду Віктора Пінчука в галузі освіти та науки.

2

Головна мета програми – сприяти формуванню та зміцненню нового покоління інтелектуальної та ділової еліти країни. Фонд знаходить найталановитіших студентів України, надає їм фінансову підтримку для продовження освіти та реалізації власних проектів, створює додаткові можливості для індивідуального розвитку, налагодження нових зв’язків, спілкування, обміну досвідом та інформацією.

Стипендіати відбираються щорічно на відкритому всеукраїнському конкурсі незалежними фаховими експертами за результатами оцінки письмових анонімних робіт і під час проведення очних змагань. Головними критеріями відбору є високий рівень фахових знань, самостійна наукова робота, лідерські, комунікаційні та творчі здібності.

Так, у грудні 2015 року розпочався 1-й тур Стипендіальної програми «Завтра.UA» 2015/16, в якому оцінювались рекомендаційні та мотиваційні листи учасників, а також обробка зареєстрованих документів. До участі у Конкурсі-2015/16 було подано документи від 874 студентів з більш як 100 вищих навчальних закладів України.

3

Від фізико-математичного факультету свої роботи подали три студентки: Ольга Єкименкова, Крістіна Зайченко та Ольга Терещенко.

У 2-му турі (лютий 2016 – березень 2016 року) на оцінювання експертами було передано 780 конкурсних робіт, серед яких були і роботи наших студенток. Серед них робота Ольги Єкименкової «Патріотичне виховання молоді та широкої громадськості на основі дослідження науково-педагогічної діяльності лауреата Нобелівської премії І.Є.Тамма» (за наукову діяльність було отримано 4 бали з 5, за конкурсну роботу – 28,88 з 30-ти) та Крістіни Зайченко «Підготовка майбутніх учителів до навчання учнів конструюванню новітніх моделей одягу засобами мобільних технологій» (за наукову діяльність було отримано 2 бали з 5, за конкурсну роботу – 24 з 30-ти) в секції 15. Педагогіка і освіта.

До участі в 3-му турі було допущено 305 конкурсантів. У цьому турі за результатами залишилися двоє – О. Єкименкова та К. Зайченко.

Серед учасників третього туру був проведений конкурс «Моє місто: нові рішення для сталого розвитку», після чого групова розробка ідей та індивідуальна співбесіда в м. Києві. Після цієї роботи учасникам по групам було дано письмове завдання: зробити план втілення обраної ідеї.

І ось, 20 травня 2016 року, за результатами проходження усіх етапів програми були обрані 100 стипендіатів, які зайняли перші 100 місць в рейтингу учасників за кількістю балів по всім турам.

В загальному рейтингу студентка ІІІ курсу спеціальності Фізика Ольга Єкименкова отримала 79,46 балів й посіла 61-ше місце. Отже, фізико-математичний факультет цього року пишається стипендіатом ювілейної – десятої – програми «Завтра.UA» 2015/16!

4

Нагородження переможців відбудеться 17 червня 2016 року в Києві в «Мистецькому арсеналі», після чого планується проектна робота в Пущі Водиці за участі відомих молодих громадських активістів, підприємців, фахівців з реальними досягненнями та досвідом для підготовки та натхнення учасників до майбутніх розробок і впровадження власних проектів. Серед запрошених гостей також будуть присутні посли іноземних держав, представники влади, бізнесу та opinion-makers.

Ольга щиро вдячна викладачам, які допомагали й надихали у створенні проекту, зокрема, Садовому Миколі Іллічу, Трифоновій Олені Михайлівні, Чистяковій Людмилі Олександрівні.

Вітаємо з перемогою, Ольго, та зичимо нових звершень у науці, творчого натхнення й високих результатів!