Після невеликої новорічної перерви безкоштовні курси з математики для якісної підготовки учнів до ЗНО відновили свою роботу. Починаючи з 16 січня 2016 року кожної суботи з школярами займалися фахівці фізико-математичного факультету.

2

16 січня 2016 року Заслужений працівник освіти України, професор кафедри прикладної математики, статистики та економіки Філєр Залмен Юхимович детально розібрав з присутніми учнями особливості тестових завдань з теми «Тригонометричні рівняння, нерівності та їх системи». Про особливості дослідження властивостей лінійних, квадратичних та степеневих функцій йшла мова 23 січня на занятті, яке проводив викладач кафедри математики Гаєвський Микола Вікторович. 30 січня старший викладач кафедри математики Ботузова Юлія Володимирівна досліджувала з учнями властивості показникових та логарифмічних функцій. Доцент кафедри математики Войналович Наталія Михайлівна 6 лютого організувала розв’язування вправ на вивчення властивостей тригонометричних функцій.

Волков Ю.І.

А 13 лютого завідувач кафедри математики, Заслужений працівник освіти України, професор Волков Юрій Іванович узагальнював з учнями властивості особливих видів числових послідовностей – арифметичних та геометричних прогресій. На всіх заняттях були розглянуті основні факти щодо особливостей розв’язування вправ та задач у шкільному курсі математики. При цьому в полі уваги лекторів постійно були задачі, що досить часто трапляються в тестах ЗНО.

Волков Ю.І.

Увага! Наступне заняття на безкоштовних курсах з математики розпочнеться за графіком – 20 лютого 2016 року о 9 годині в аудиторії № 214 семиповерхового корпусу. Тема заняття – «Похідна функції, її геометричний та фізичний зміст. Похідні елементарних функцій. Правила диференціювання». Проводитиме заняття Заслужений працівник освіти України, доцент кафедри математики Вороний Олексій Миколайович. Тож, шановні старшокласники, запрошуємо вас до опанування секретів математики разом з нашими викладачами.