25 листопада відбулося чергове засідання кафедри математики, інформатики, економіки та методик їхнього навчання. Серед питань порядку денного –  секційне засідання наукової конференції, присвяченої 100-річчю заснування університету, та чергове засідання наукового семінару «Актуальні проблеми навчання математики, інформатики та економіки».

001На початку  засідання викладачі кафедри за головування в. о. завідувача кафедри, кандидата фізико-математичних наук, доцента Юрія Вікторовича Яременка обговорили поточні питання порядку денного.

002

У рамках семінару «Актуальні проблеми навчання математики, інформатики та економіки» з доповіддю «Розвиток функціональної лінії в журналі «Вестник опытной физики и элементарной математики» (1886–1917 рр.): змістовний та контентний аналіз» виступив доктор історичних наук, професор Ренат Ярославович Ріжняк. Про зміст доповіді можна дізнатися з презентації:

Презентація 01

Відбулося обговорення доповіді, яке засвідчило неабияке зацікавлення кафедралів порушеною темою.

З нагоди 100-річчя Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка відбулося секційне засідання наукової конференції. Присутні згадали визначних науковців – членів кафедри математики минулих років. Зокрема, про неординарного математика, науковця, педагога Н.Я. Прайсмана розповіли доктор педагогічних наук, доцент Юлія Володимирівна Ботузова та в.о. завідувача кафедри математики, інформатики, економіки та методик їхнього навчання кандидат фізико-математичних наук, доцент Юрій Вікторович Яременко.

003004005

Про історію формування кафедри математики у 30-40-х роках XX століття повідомив доктор історичних наук, професор Ренат Ярославович Ріжняк.

Презентація 02

У такий спосіб учасники другого засідання наукового семінару «Актуальні проблеми навчання математики, інформатики та економіки» привітали наш рідний університет з його першим 100-річчям!

006

Запрошуємо науковців, вчителів, студентів та всіх охочих до участі в роботі наукового семінару «Актуальні проблеми навчання математики, інформатики та економіки»!