Фізико-математичний факультет відвідали канадійські гості – родина Костюк із Альберти, що є представниками громадської організації «Zustreech Society».

Семен та Мелоді Костюк приїхали в Україну з волонтерською місією, а також з метою налагодження культурних та освітніх зв’язків.

001002003

Гості ознайомилися з музеєм науки і техніки, екскурсію яким провів декан факультету професор Ріжняк Р.Я.  Про волонтерську діяльність кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності розповів завідувач кафедри професор Садовий М. І. та старший викладач Куценко Т.В., яка показала усі напрацювання і результати волонтерської діяльності для військових. Доцент Чистякова Л.О. ознайомила присутніх з освітньою діяльністю кафедри, освітніми програмами, представила студентські роботи та вручила пам’ятні подарунки. Позитивно відмітили гості лабораторію робототехніки, особливості роботи якої розповіла доцент Трифонова О.М.

004005006

Разом із гостями викладачі обговорили особливості освітніх програм підготовки із спеціальностей: 014 Середня освіта (Трудове навчання та технології); 015 Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості) та 015 Професійна освіта (Цифрові технології). Мелоді Костюк порівняла підготовку фахівців у Канаді та Україні, відмітила схожість та відмінність, висловила пропозиції щодо розвитку програм.

007008009

Зустріч залишила позитивні враження, окреслила напрями подальшої співпраці.