Викладачі фізико-математичного факультету професор Степан Величкодоцент Олександр Царенкостарший викладач Ірина Царенко прийняли участь у Всеукраїнського конкурсі наукових та навчальних видань «ВІДКРИТА НАУКА, СТАЛИЙ РОЗВИТОК ТА ІННОВАЦІЙНІ АГРОТЕХНОЛОГІЇ», який цьогоріч вперше був ініційований Сумським національним аграрним університетом.

Всеукраїнський (національний) конкурс наукових та навчальних видань проводиться з метою популяризації наукових і методичних розробок, що забезпечують супровід освітнього процесу в українських закладах вищої освіти, відповідають стандартам вищої освіти, сприяють створенню нових знань, здобуттю студентами якісної вищої освіти та поширенню в академічному середовищі передових практик у навчанні, викладанні та науці.

1

З усіх куточків України до СНАУ упродовж двох місяців надіслали понад 300 підручників та наукових видань. Після перевірки на відповідність умовам конкурсу до участі в ньому були допущені 219 видань, серед яких навчальний посібник «Безпека життєдіяльності» (автори: Величко С.П., Царенко О.М., Царенко І.Л), який рекомендовано вченою радою Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка. Навчальний посібник буде передано в бібліотеку та розміщено в електронному репозиторії Сумського національного аграрного університету.

2

3

Справедливе професійне журі детально вивчило змістовне наповнення видань-учасників і визначає переможців. Автори чекають на рішення журі, особливо в номінації «Соціо-гуманітарні та економічні науки». Нагородження переможців конкурсу відбудеться за урочистих обставин одразу після послаблення карантинних обмежень.

Інформацію та світлини підготував професор Величко С.П.