08 лютого 2020 року був проведений ІІІ етап Всеукраїнської олімпіади з трудового навчання на базі комунального закладу «Навчально-виховне об’єднання І-ІІІ ступенів «Науковий ліцей» Міської ради міста Кропивницького Кіровоградської області».

Загальна кількість учасників ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання 60 учнів.

001002003

На урочистому відкритті олімпіади учасників привітав завідувач кафедри теорії і методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності професор Садовий М.І., який побажав успіхів та реалізації творчих задумів кожному учневі, розповів про особливості навчання на фізико-математичному факультеті за спеціальностями «Трудове навчання» та «Професійна освіта», запросив на навчання для здобуття професії.

З вітальним словом звернулася до вчителів і учасників голова журі олімпіади – доцент кафедри ТМТПОПБЖ Чистякова Л.О., яка наголосила, що, незважаючи на мізерну кількість годин, трудове навчання є однією з дисциплін шкільного курсу, де повною мірою здійснюється розвиток особистості, реалізується творчий потенціал учня, формуються життєві компетентності тощо. Також Чистякова Л.О. побажала успіхів та креативних ідей у виконанні завдань олімпіади.

Членом журі олімпіади була старший викладач кафедри ТМТПОПБЖ Куценко Т.В.

004005006

Необхідно зазначити, що майже усі наставники – керівники команд, є випускниками фізико-математичного факультету кафедри ТМТПОПБЖ, що говорить про високий рівень підготовки учителів на факультеті.

В той час, коли учні працювали над виконанням завдань олімпіади, Чистякова Л.О. для учителів провела лекцію та майстер-клас з технології клаптикового шиття, де кожен отримав інформацію про перспективну технологію екологічної переробки текстильних матеріалів та власноруч виготовив підставку під чашку із залишків тканин. Вся робота відбувалася в позитивній та творчій атмосфері, де кожен міг поділитися власним досвідом, розповісти по нові здобутки на уроках трудового навчання.

007008009010

За результатами усіх етапів дипломом І ступеня ІІІ етапу Всеукраїнської учнівської олімпіади з трудового навчання (технологій) відзначено таких учнів:

  • - Золотухіна Анастасія – учениця 10 класу (обслуговуючі види праці) КЗ «НВО «ЗНЗ І-ІІІ ст. №20 ДЮЦ «Сузір’я» м.Кропивницький;
  • - Андріященко Катерина – учениця 10 класу (обслуговуючі види праці) КЗ «НВО «ЗНЗ І-ІІІ ст. №20 ДЮЦ «Сузір’я» м.Кропивницький;
  • - Сідаш Олександр - учень 11 класу (технічні види праці) КЗ «НВО «ЗНЗ І-ІІІ ст. №20 ДЮЦ «Сузір’я» м.Кропивницький;
  • - Чібліс Вероніка – учениця 9 класу (обслуговуючі види праці) КЗ «НВК «ЗШ І-ІІ ступенів №34» м.Кропивницький;
  • - Кирилескул Гліб - учень 9 класу (технічні види праці) КЗ «НВО «ЗНЗ І-ІІІ ст. №20 ДЮЦ «Сузір’я» м.Кропивницький;
  • - Чухрій Антон – учень 9 класу (технічні види праці)Бережинський ЗЗСО    І-ІІІ ступенів Кропивницького району.

Вітаємо переможців і їх наставників! Зичимо нових перемог на Всеукраїнській учнівській олімпіаді.

011012013