3 грудня 2019 року група викладачів і співробітників кафедри фізики та методики її викладання відвідали Івано-Благодатненський навчально-виховний комплекс «заклад загальної середньої освіти ІІІІ ступенів» (Кропивницький район), де провели профорієнтаційні бесіди із майбутніми випускниками.

Про організацію навчального процесу та особливості навчання студентів на фізико-математичному факультеті ЦДПУ ім. В. Винниченка розповів завідувач кафедри фізики та методики її викладання доктор педагогічних наук професор С.П.Величко.

фото 1

Він ознайомив учнів із переліком спеціальностей, які пропонує факультет. Особливу зацікавленість у учасників семінару викликало нове для галузі поєднання спеціальностей «Фізика і англійська мова»,  яка дозволить випускникам вільно почувати себе в європейському та світовому освітньому і науковому просторі, зокрема брати участь в магістерських програмах Делаверського та Північнотехаського університетів (США), з якими наш університет має відповідні домовленості. 

фото 2а фото 2б

Кандидат педагогічних наук, завідувач лабораторії методики фізики Д.В. Соменко продемонстрував гостям ряд цікавих фізичних дослідів, в яких учні із задоволенням взяли активну участь.

Кандидат педагогічних наук, доцент Е.П. Сірик описав фізичні основи роботи ряду приладів, розповів про специфіку студентського життя у нашому університеті.

фото 3 фото 4

Повідомлення підготував доцент кафедри фізики та методики її викладання О.В. Волчанський