Одна з них – відвідування факультету вчителями математики, інформатики та фізики, що проходять курси підвищення кваліфікації в обласному інституті післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського. У програмі відвідин були лекції, проведені викладачами факультету, зокрема доцентом кафедри інформатики та інформаційних технологій І.В. Лупандоцентом кафедри фізики та методики її викладання О.В. Волчанським та доцентом кафедри математики І.Г. Ключник, а також екскурсія до Музею історії техніки.

1

Програма виявилася насиченою та цікавою. Більшість слухачів курсів – випускники нашого факультету, які працюють у школах області. З інтересом вони розглядали оздоблення навчальних аудиторій, пригадували роки навчання, відвідували однокурсників, які працюють в університеті.

2

З експозицією Музею історії техніки відвідувачів познайомив викладач кафедри інформатики та інформаційних технологій П.І. Андронатій. Особливий інтерес викликали розповіді про аналоговий обчислювач, моноблок iMac G3 компанії Apple 1998 року, калькулятори, що випускалися, зокрема, і у Світловодську, друкарські машинки та принтери (у музеї зібрано зразки, які ілюструють різні принципи роботи таких пристроїв).

3

Насамкінець, Павло Іванович запросив приїздити до нас ще та привозити до університету своїх учнів. Ми завжди раді таким гостям.