Викладачі фізмату 10 грудня 2019 року завітали до Кропивницького професійного ліцею побутового обслуговування.

Фізматівці підтримують тісні зв’язки з закладами професійно-технічної освіти області, адже в них навчаються майбутні абітурієнти фізмату та викладають кращі випускники нашого факультету. Саме тому для викладачів фізико-математичного факультету важливо знати побажання педагогічних працівників та учнів професійного ліцею щодо вдосконалення змісту освітніх програм, за якими здійснюється навчання бакалаврів та магістрів на нашому факультеті. 10 грудня 2019 року викладачі кафедри теорії и методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності професор Єжова О.В. і старший викладач Куценко Т.В. завітали до Кропивницького професійного ліцею побутового обслуговування, щоб поспілкуватись з педагогічними працівниками і учнями щодо освітніх програм, які пропонує фізмат. Зустрічались з майбутніми кравцями, кравцями-закрійниками та їхніми наставниками – Ткаченко Валентиною Володимирівною, викладачем спеціальних дисциплін швейного профілю, та Мармалюк Юлією Анатоліївною – викладачем інформаційних технологій (яка, до речі, є однією з кращих випускниць фізмату за спеціальністю Трудове навчання та основи інформатики).

001

Найбільшу зацікавленість учні виявили стосовно освітніх програм спеціальностей 015 Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості) і 014 Середня освіта (Трудове навчання та технології). Учні з цікавістю дізналися, що випускник освітньої програми Професійна освіта може працювати не лише педагогом професійного навчання, а й майстром виробничих дільниць, техніком-технологом, техніком-конструктором, майстром виробничого навчання тощо. Корисною для учнів була інформація про те, що вони мають можливість отримати допомогу в підготовці до ЗНО на безкоштовних курсах з математики, заняття з яких проводяться на фізматі по суботах. Зацікавила учнів і можливість покращити результати ЗНО при вступі на фізмат шляхом участі у Всеукраїнській олімпіаді Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка з математики та фізики.

002

Викладачі висловили свою думку щодо формування змісту освітньої програми за спеціальністю 015 Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості). Зокрема, Мармалюк Ю.А. вважає важливим формування інформаційно-комунікаційної компетентності майбутніх педагогів при виконанні професійних завдань засобами сучасних систем автоматизованого проектування (САПР). Ткаченко В.В. висловила побажання приділяти більше уваги підготовці фахівців до провадження професійної діяльності в умовах індивідуального виробництва одягу.

003

Ми дуже вдячні колегам за корисні поради, які дозволять вдосконалити освітню програму Професійна освіта (Технологія виробів легкої промисловості), підлаштувати її під сучасні вимоги і регіональні потреби.

Бажаємо учням успішно завершити навчання в Кропивницькому професійному ліцеї побутового обслуговування, скласти ЗНО та знайти свій шлях в житті! Чекаємо на Вас в якості абітурієнтів та в подальшому студентів фізмату!

004

Матеріал підготувала: професор кафедри теорії и методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності Єжова О.В.