02 вересня 2019 року фізико-математичний факультет Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка відзначав День знань. В урочистих заходах прийняли участь студенти, викладачі та батьки першокурсників.

До традиційних святкових заходів співробітники кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльностізавідувач кафедри М.І. Садовий і доцент О.М. Трифонова та зав. лаб. кафедри фізики та методики її викладання Н.В. Донець і к.пед.н. Д.В. Соменко презентували новий засіб навчання – квадрокоптера, використання якого заплановано в освітньому процесі студентів спеціальності «Професійна освіта (Комп’ютерні технології)».

001

Перед, під час та після польоту нам безперестанку ставили безліч запитань про технічні характеристики квадрокоптера. Тому випереджаючи цікавість читачів пропонуємо технічну інформацію та враження від управління дроном.

FIMI A3 – квадрокоптер преміального рівня, що має низку вражаючих характеристик. Дрон має подвійну систему позиціонування GPS + ГЛОНАСС, що забезпечує більш точні параметри польоту. «Розумом» квадрокоптера FIMI A3 є процесор Cortex M7 третього покоління.

Запис захоплюючого відео в Full HD якості (1920 x 1080 пікселів), забезпечує камера з трьох осьовою цифровою стабілізацією зображення. Також, ви можете створювати фото-кадри в розмірі 3264 x 2448 пікселів.

Крім усього перерахованого вище, безперечно, варто відзначити ще кілька цікавих характеристик:

  • максимальна тривалість польоту FIMI A3 на одному заряді – 20-25 хвилин;
  • максимальна висота польоту - 500 метрів і максимальне видалення - 5000 метрів;
  • дрон здатний летіти зі швидкістю до 64 км / год (при горизонтальному польоті);
  • дуже зручний джойстик для управління дроном, який оснащений 4.3-дюймовим LCD-дисплеєм, 40-канальним аналоговим відеопередавачем 5.8 ГГц і модулем GPS;
  • безколекторні двигуни;
  • Виготовлений квадрокоптер з міцного ударостійкого пластику і важить всього 560 грам.

002003004

Управління квадрокоптером досить відповідальний і хвилюючий процес. Перед «пілотом» стоять досить важливі задачі: не заплутатися в електричних дротах, оминати перешкоди, не нашкодити глядачам. А ще дрон викликає величезну цікавість в пташок, які наймаються відігнати його від місць свого гніздування, або навіть вполювати його!

005006

Сподіваємося, що це не остання новинка на фізико-математичному факультеті. Бажаємо студентам і викладачам цікавого, насиченого, плідного року!

Інформацію підготували доц. О.М.Трифонова, зав. лаб. Д.В.Соменко