З 15 по 17 квітня 2019 року в Уманському державному педагогічному університеті імені Павла Тичини відбулась Всеукраїнська студентська олімпіада зі спеціальності Середня освіта (Трудове навчання та технології), на якій наш студент 4 курсу Олександр Матійко отримав диплом ІІІ ступеня за перемогу у Всеукраїнській студентській олімпіаді. Вітаємо призера та щиро зичимо Олександру подальших творчих перемог!

001

На олімпіаді наші студенти групи ТН 15 Б Матійко Олександр та Омельченко Анастасія достойно представили власні розроблені проекти, а команда студентів та викладачів отримала низку нагород, серед яких грамота команді ЦДПУ ім. В. Винниченка за використання сучасних технологій у виготовленні об’єктів проектування та інші.

002003

У межах Всеукраїнської олімпіади з трудового навчання для студентів відбулась Всеукраїнська науково-практична конференція «Актуальні проблеми професійної та технологічної освіти: досвід та перспективи». Викладачі Абрамова О. В.Манойленко Н. В., Мироненко Н. В. на чолі з завідуючим кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності професором Садовим М. І. взяли активну участь у роботі конференції. На заході передові науковці та учителі-практики активно обговорювали перспективи розвитку технологічної та професійної освіти, було висловлено думки про необхідність активного запровадження STEM-освіти; вивчення педагогічного досвіду як європейських, так і азіатських країн; формування у школярів національної свідомості, вивчення культури, традицій через навчальну дисципліну Трудове навчання та інше. Зокрема, професор Садовий М. І. виступив із доповіддю «Науково-педагогічна спадщина та громадська діяльність Івана Гуровича Ткаченка», у якій було звернуто увагу на вивчення досвіду передових педагогів І. Ткаченка та О. Сухомлинського.

004005012013

В результаті участі у вищезазначених заходах викладачі кафедри теорії та методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності матимуть можливість запроваджувати передові педагогічні ідеї у освітній процес фізико-математичного факультету Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка.

006007008009010011