8 квітня 2019 року відбулася звітна конференція з педагогічної практики студентів 4 курсу фізико-математичного факультету спеціальності «Технологічна освіта». Студенти мали унікальну можливість знову поринути у шкільне життя, але вже в якості вчителів. Протягом шести тижнів поступово розкривались багатогранні аспекти перших кроків їхньої педагогічної діяльності.

1

На конференції вперше було запроваджено обов’язковий командний захист результатів практики всіх студентів від кожної школи. Підготовлені презентації створили атмосферу живого спілкування кожного учасника команди. Наповнені яскравими фото- та відеомиттєвостями шкільних буднів і свят, змагань та перемог якнайкраще презентували здобутки студентів— незабутні емоції, посмішки на дитячих обличчях… Якою ще може бути мотивація, що здатна окриляти та надихати майбутніх вчителів?

23

Представляючи результати своєї роботи, кожен був переповнений емоціями, розповідали про досвід роботи з учнями та педагогічним колективом, презентували виготовлену власноруч наочність до уроків. Студентські роботи поповнюють виставкову колекцію кафедри теорії і методики технологічної підготовки, охорони праці та безпеки життєдіяльності.

45

Студенти з гумором пригадували претензії та критику до своїх вчителів, але мало хто тоді задумувався, що бути вчителем означає відповідати за життя учнів всього класу. Виявилось, що недостатньо просто прийти на урок і підготувати матеріал, виконати всі вправи та завдання, передбачені навчальним планом. Попри відсутність досвіду треба стати для учнів ще й другом та добрим порадником, якого б вони захотіли слухати і поважати.

67

Співпраця зі своїми одногрупниками в одній школі ще більше згуртувала студентів, навчила бути надійною підтримкою в складних ситуаціях. Можемо з впевненістю сказати, що ми стали ще й гарними друзями, адже кожен з нас працював з неймовірним класом! Кожен урок проходив цікаво як для учнів так і для нас!

Методисти практики: Краснощок І.П., Куценко Т.В.Чистякова Л.О., Рябець С.І.Мироненко Н.В., Клочек Л.В. привітали студентів із успішними підсумками практики, а також подякували студентів за те, що вони гідно представили фізико-математичний факультет ЦДПУ ім. В.Винниченка. На освітянській ниві сходять потужні сходи молодих вчителі, готових вирішувати сучасні завдання.

89

Матеріал підготували: студентка групи ТО15Б Прудеус Олена та керівник практики Куценко Т.В.